Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama, discurs SUMBU în fața Angelei Merkel: 'Lumea este la o RĂSCRUCE' / VIDEO

barack obama nato

Fostul preşedinte american Barack Obama a declarat, în cadrul unui eveniment la Berlin, că naţiunile prospere "nu se pot ascunde după un zid" pentru a se apăra de tulburările şi sărăcia care afectează alte ţări, transmite Reuters.

Într-un discurs în cadrul unui panel de dezbatere despre democraţie alături de cancelarul german Angela Merkel şi în faţa a 70.000 de persoane, într-un loc în care s-a aflat odată Zidul Berlinului, Obama a vorbit despre chestiuni internaţionale şi americane, însă fără a-l menţiona nici măcar o dată pe succesorul său Donald Trump.

Citește și: Pe modelul STRALETEI Alexandra, fiică de polițist, acum o ELEVĂ de 18 ani si-a scos la licitatie virginitatea / FOTO

Într-o aparentă referire la promisiunea lui Trump de a construi un zid la graniţa cu Mexicul pentru a bloca venirea imigranţilor ilegali şi traficul de droguri, Obama a spus că lumea se micşorează din cauza descentralizării şi tehnologiei. Nu mai este posibil să te izolezi de problemele din afară, a declarat el.

"Dacă sunt tulburări în aceste ţări, dacă există o guvernare proastă, dacă există război sau sărăcie, în această nouă lume în care trăim nu ne putem izola. Nu ne putem ascunde după un zid", a afirmat fostul preşedinte american.

Citește și: Asta e cea mai mare centrală fotovoltaică plutitoare din lume: A fost conectată la rețea

În acest prim discurs al său în Europa de când nu mai este la Casa Albă, Obama a spus că pacea şi prosperitatea nu trebuie considerate ireversibile.

"Lumea este la o răscruce", a spus Obama, în faţa Porţii Brandenburg.

Prăpastia tot mai mare a inegalităţii în cadrul statelor, dar şi între state este o îngrijorare majoră, a declarat el. În acelaşi timp, "lumea nu a fost niciodată mai prosperă, mai bogată şi mai educată", a adăugat Obama.

Citește și: Un curs avansat pentru diagnosticarea cu ultrasunete a anomaliilor fetale are loc la Constanta

"Dacă putem susţine acest progres, atunci sunt optimist în legătură cu viitorul nostru. Rolul meu este acum să ajut să trecem la nivelul următor", a mai afirmat el, conform Agerpres.

Într-un alt discurs susţinut ulterior în oraşul Baden-Baden, din sud-vestul Germaniei, unde a acceptat un premiu media, Obama a spus că este îngrijorat despre cum progresele tehnologice "au făcut, în mod ironic, ca oamenii să se retragă mai uşor în propriile lor bule".

Citește și: Dezvăluire ŞOCANTĂ a mamei bătăușei din Oradea: A fost INTERNATĂ de nenumărate ori, nu este o boală ușoară

"Găsim pe internet oameni care sunt de acord cu ideile noastre, indiferent cât de nebuneşti ar fi acestea. Democraţiile nu funcţionează dacă nu acţionăm pe bază de raţiune, fapte şi logică - şi nu doar pe pasiuni. Va trebui să găsim mijloace să contracarăm propaganda şi să îi ascultăm pe cei cu care nu suntem de acord", a declarat el.

Obama a spus că a petrecut ultimele patru luni "încercând să recuperez cu somnul" şi să stea mai mult timp cu familia.

"Sunt foarte mândru de activitatea mea ca preşedinte", a mai afirmat el în aplauzele audienţei, adăugând că este mulţumit în mod special de reforma asigurărilor de sănătate, pe care Trump încearcă să o anuleze.

Citește și: PRO TV trebuie să-i plătească DESPĂGUBIRI unei profesoare: Postul a difuzat imagini cu ea în timpul unui act sexual / VIDEO 18+ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.