Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama îi face campanie pe faţă lui Hillary Clinton: Se va afişa cu candidata democraţilor

Hillary Clinton

Preşedintele american Barack Obama va participa pe 5 iulie, în Carolina de Nord, pentru prima dată, la un miting de campanie alături de candidata democrată prezumtivă la Casa Albă, Hillary Clinton, a anunţat miercuri echipa fostului secretar de stat, transmit DPA şi AFP. La Charlotte (statul Carolina de Nord, n.r.), preşedintele Obama şi Hillary Clinton vor vorbi despre cum să consolidăm progresele făcute şi despre viziunea lor pentru o Americă care este mai puternică împreună', a explicat echipa de campanie a dnei Clinton.

Aceasta va fi prima apariţie electorală comună a liderului de la Casa Albă şi a candidatei democrate la succesiunea sa, după ce o tentativă precedentă, prevăzută pentru 15 iunie în Wisconsin, a fost anulată din cauza masacrului asupra unui club de noapte din Orlando, Florida. Barack Obama şi-a anunţat susţinerea pentru Hillary Clinton pe 9 iunie, după ce aceasta a câştigat alegerile primare democrate, urmând să primească învestitura la convenţia din luna iulie. După ce majoritatea sondajelor recente au creditat-o pe dna Clinton cu un avans consistent asupra potenţialului său contracandidat din partea republicanilor, Donald Trump, o anchetă publicată miercuri şi realizată de Universitatea Quinnipiac la nivel naţional îi arată pe cei doi rivali umăr la umăr, cu un scor de 42%-40% în favoarea fostului secretar de stat. Sondajul Quinnipiac - cu marjă de eroare de 2,4% - mai relevă că 61% dintre respondenţi sunt de părere că alegerile din 2016 'au crescut nivelul de ură şi de prejudecăţi în SUA', două treimi dintre ei atribuind vina taberei lui Trump, iar 16% celei a dnei Clinton. 'Alegătorii se găsesc angrenaţi într-o campanie meschină şi de politică a pământului pârjolit între doi candidaţi pe care nu îi plac şi despre care nu cred că vor fi un bun preşedinte', a comentat Tim Malloy, director adjunct al echipei care a realizat sondajul.

Totuşi, 58% dintre intervievaţi cred că Hillary Clinton este mai bine pregătită pentru funcţia prezidenţială decât miliardarul new-yorkez (35%), chiar dacă acesta este mai bine cotat pentru crearea de locuri de muncă (52%-40%) şi pentru combatarea grupării jihadiste Stat Islamic (52%-39%), conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.