Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama îl UMILEȘTE pe Donald Trump: 'Să nu ai o capacitate de înţelegere...'

asapgist.com
obama trump

Preşedintele american Barack Obama a denunţat duminică "lipsa de pregătire" de care dă dovadă Donald Trump în materie de politică externă, făcând referire la recentele declaraţii referitoare la NATO ale candidatului republican la preşedinţie, informează AFP.

Într-un interviu pentru The New York Times, Trump a explicat că dacă ţările baltice, care sunt membre ale alianţei, ar fi atacate de către Rusia, el nu ar decide o intervenţie a SUA decât după ce va fi verificat în prealabil că aceste ţări "şi-au îndeplinit obligaţiile".

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

"Există o diferenţă enormă între a-i îndemna pe aliaţii noştri europeni să-şi respecte angajamentele în ceea ce priveşte cheltuielile pentru apărare şi a le spune 'Ştiţi ceva? Am putea să nu respectăm angajamentul principal al celei mai importante alianţe din istorie'", a explicat Obama într-un interviu difuzat duminică la Face The Nation, de la CBS.

Unul dintre principiile de bază ale NATO stipulează că un atac împotriva unuia dintre membri este un atac asupra tuturor aliaţilor. Amintind că acest principiu a fost "piatra de temelie" a politicii externe americane după cel de-al doilea Război Mondial, indiferent de cine a fost preşedintele ţării, Obama a apreciat că declaraţiile candidatului republican demonstrează că nu stăpâneşte subiectul.

Citește și: Ea e femeia cu cei mai mari sâni naturali din lume: Fiecare cântărește aproape 30 de kg / VIDEO

"Să nu ai o capacitate de înţelegere sau o cunoaştere suficiente pentru a spune că America ar putea să nu-şi ţină angajamentul solemn de a-şi proteja aliaţii care au fost alături de noi după 11 septembrie (...) demonstrează lipsa de pregătire de care face dovadă în domeniul politicii externe", a insistat Obama, scrie agerpres.ro.

Citește și: Doi iubiți din Dâmbovița au pus două tinere de 16 ani să facă videochat: Detalii incredibile din caz

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.