Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama îşi ţine prietenii aproape. A cinat cu unul dintre cei mai importanţi lideri - VIDEO

Obama, casual

Fostul preşedinte american Barack Obama a avut o rară întâlnire tete-a-tete cu premierul canadian Justin Trudeau la un celebru restaurant din Montreal, relatează joi BBC, potrivit agerpres.

Cei doi au luat cina la Liverpool House marţi, când fostul preşedinte american s-a aflat la Montreal pentru a rosti un discurs.

Atac TERORIST asupra ambasadei SUA din Kiev. Poliţiştii sunt în alertă maximă - FOTO

Cei doi lideri sunt buni prieteni, după ce premierul Trudeau a vizitat Casa Albă pentru un dineu de lucru, anul trecut, când Obama era încă preşedinte al SUA.

Trudeau, care l-a numit pe Obama 'fratele' său, a scris într-un mesaj difuzat pe Twitter că au discutat despre implicarea tinerilor în acţiunile din comunităţile lor. Fundaţia Obama a postat tot pe Twitter un mesaj potrivit căruia cei doi lideri au discutat despre "angajamentul lor comun" în acest domeniu.

Obama s-a aflat la Montreal pentru a rosti un discurs la Palatul Congresului, sub patronajul Camerei de comerţ din Montreal. Evenimentul a avut loc cu casa închisă, biletele fiind revândute online cu sute de dolari.

În discursul său, Obama şi-a exprimat aprecierea faţă de acordul de la Paris privind schimbările climatice şi dezamăgirea că SUA s-au retras din acest acord.

Britanicii decid soarta Regatului Unit după divorțul de UE. S-au deschis secțiile de vot

"În Paris, ne-am reunit în jurul celui mai ambiţios acord din istorie pentru a lupta împotriva schimbării climatice", a afirmat el. "Un acord care chiar cu absenţa temporară a conducerii americane va oferi totuşi copiilor noştri şansa de a lupta', a subliniat el.

Dar nu a fost vorba numai de afaceri pentru fostul preşedinte american, care şi-a făcut timp să ia cina cu premierul canadian.

David McMillan, proprietarul restaurantului unde au cinat Obama şi Trudeau, a declarat pentru CBC că cei doi păreau joviali la cina la care s-au servit stridii, creveţi, halibut, friptură, homar cu spaghetti şi tort de căpşuni.

Dar în timp ce Obama şi Trudeau luau cina într-o atmosferă plăcută şi calmă, în faţa restaurantului era o adevărată agitaţie, fiind desfăşurat un important dispozitiv de securitate, cu 200 de agenţi, iar strada era plină de oameni curioşi să-i zărească pe cei doi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.