Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat, reţinut de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc

enational.ro
DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Bistriţa-Năsăud au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Şorobetea Sorin pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept.

Imagini - versiunea pentru download

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în dimineaţa zilei de 14.11.2017, în timp ce se afla în Olanda, inculpatul Şorobetea Sorin a procurat de la o persoană cu care s-a întâlnit în oraşul Heerlen, o cantitate de 1074 comprimate de ecstasy (MDMA)  ambalată într-o pungă de plastic cu intenţia de a o comercializa, după care a plecat spre România cu o maşină în care a ascuns drogul de mare risc.

În cursul zilei de 15.11.2017 inculpatul Şorobetea Sorin a transportat drogul de mare risc pe teritoriul Germaniei, Cehiei, Slovaciei iar apoi pe teritoriul Ungariei.

La data de 15.11.2017, în jurul orei 16.00,procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrulServiciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au depistat în Punctul de trecere a frontierei Petea, pe sensul de intrare în România, un autotractor în cabina căruia se afla inculpatul Şorobetea Sorin.

În urma controlului efectuat asupra camionului a fost găsit un colet în care se aflau 1074 pastile de culoare turcoaz conţinând MDMA, cunoscute şi sub denumirea de ecstazy, destinate pieţei din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul Şorobetea Sorin urmează a fi prezentat Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Citeşte şi: Comisia Europeană a DECRETAT: România NU SCAPĂ de MCV. Când va fi publicat următorul raport .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.