Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baronul Oprişan, buget de un sfert de milion de euro pentru fratele unui lider PSD

Marian Oprisan

Consiliul Județean Vrancea, condus de baronul PSD Marian Oprișan a alocat, pentru anul în curs, un buget de 1.010.000 lei, aproximativ 225.000 de euro, pentru Serviciului Public Județean Salvamont, o instituție care funcționează cu un singur angajat, informează ziarul Puterea.

Momente DELICATE, după tentativa de lovitură de stat: Crește numărul turcilor care cer azil

Este vorba de directorul Adrian Vrabie, un fost fotbalist care are un mare avantaj, este fratele lui Cătălin Vrabie, unul dintre liderii locali ai PSD și cumătrul Ralucăi Dan, mâna dreaptă a lui Marian Oprișan. Despre Raluca Dan, care ocupă funcția de secretar al județului se spune că ar fi nu doar mâna dreaptă a baronului ci mâna de fier care conduce județul, uneori chiar și peste voința acestuia. Până de curând, Cătălin Vrabie a fost, de asemenea, unul dintre oamenii de încredere ai baronului Marian Oprișan care l-a promovat, de-a lungul vremii, ca prefect și secretar de stat.

Daniel Ghiță, atac dezlănțuit la PRU: 'Dați jos sigla cu Vlad Țepeș'

Serviciul Public Județean Salvamont a fost înființat în 2010, prin hotărâre de Consiliu Județean.

____

Replica CJ Vrancea:

Drept la replică

Urmare articolului ”Buget de un milion de lei pentru un serviciu al Consiliului Județean Vrancea cu un singur angajat:Adrian Vrabie” – publicat de Ziarul de Vrancea în ediția din data de 30 august 2016, facem următoarele precizări:

-         Consiliul Județean Vrancea implementează proiectul ”Înființare și dotare baze salvamont”, un proiect finanțat din fonduri europene care își propune realizarea de trei baze salvamont în Județul Vrancea în localitățile Păulești, Nistorești și reabilitarea actualei baze salvamont de la Soveja.

-         O dată cu finalizarea acestui proiect, la nivelul Serviciului Public Județean Salvamont vor fi angajați un număr de șase salvamontiști,  posturi care au fost prinse în organigrama serviciului și au fost bugetate în bugetul acestui an.

-         În ceea ce privește bugetul Serviciului Public Județean Salvamont acesta este următorul:

  • 260.000 lei – cheltuieli bunuri și servicii;
  • 200.000 lei – cheltuieli personal;
  • 550.000 lei – investiții (realizarea unei anexe la Baza Salvamont Soveja);

Din bugetul alocat la începutul acestui an, la 30.07.2016 execuția bugetară este următoarea:

  • 88.240 lei (34%) – cheltuieli bunuri și servicii;
  • 23.671 lei (12%) – cheltuieli personal;
  • la capitolul investiții nu au fost efectuate cheltuieli deoarece achiziția de lucrări se află în procedură de licitație, contractul nefiind atribuit.

Așa cum am precizat încă de la început, Serviciul Public Județean Salvamont se află în procedură de modernizare, de extindere a bazelor sale de intervenție și de reorganizare a activității. În următoarea perioadă în cadrul serviciului urmează să lucreze șase salvatori profesioniști care vor interveni în zona de competență.

Serviciul Județean Salvamont este o instituție aflată în slujba cetățenilor – turiștilor care vizitează Munții Vrancei iar activitatea sa este publică. Toate informațiile furnizate în acest document puteau fi furnizate și autorului articolului la care facem referire dacă acesta ar fi dorit acest lucru. Probabil că un punct de vedere al Consiliului Județean l-ar fi împiedicat pe autor să se lanseze în speculații și să brodeze la infinit pe marginea unui lung șir de elucrubrații.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.