Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baronul UDMR care a stat o noapte în arest:Nu știu de ce se plângea Udrea. E apă caldă, e bine/VIDEO

kiss-udmr

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, a stat 24 de ore după gratii după ce a fost reținut de procurorii DNA.

Liderul UDMR Bihor şi partenerul său Alexandru Mudura, decedat anul trecut, sunt acuzaţi că ar fi realizat venituri necuvenite de peste 4,3 milioane euro din racordarea firmelor Keviep şi Selina la banii publici, dar şi din furnizarea de cărbune la suprapreţ CET-ului orădean.

Kiss a comentat fără menajamente pe marginea acuzaţiilor care îi sunt aduse şi pe care le respinge categoric.

"Jumătate din povestea asta n-am înţeles-o de la început, iar cealaltă jumătate o spuneau prea repede şi tot n-am înţeles-o. Eu n-am făcut nimic. Acum 8-10 ani s-a întâmplat ceva şi acum a ajuns la rând. Dosarul l-au deschis în 2006 sau 2002 sau naiba ştie, de atunci tot derulează şi acum au ajuns procurorii la concluzia că trebuie să mă aresteze", a declarat vicepreşedintele CJ Bihor.

De ce a fost încătuşat tocmai acum? "Când o să aflaţi să-mi spuneţi neapărat şi mie. Tare aş vrea să ştiu de ce trebuie clocit 11-12 ani. Probabil au aşteptat să am 60 ani. Nu e o răzbunare. Dacă aş zice aşa ceva ar trebui să ştiu cine e acela şi atunci deja i-aş fi vopsit uşa cu roşu", a zis liderul UDMR, negând totodată şi afirmaţiile din comunicatul UDMR Bihor, care lăsa să se înţeleagă că ar fi o victimă politică.

"Nu are nicio conotaţie politică. Ce pot să spun? Unii spun că sunt nevinovaţi, alţii că sunt victime ale unor abuzuri. Eu spun doar că niciodată n-am fost incorect cu instituţia pe care am condus-o. Se spune că am creat un prejudiciu pentru că n-am vândut un teren. Contractul e aşa prevăzut că, în cazul în care nu va construi, terenurile trebuie să fie date înapoi. Sunt campion al lumii! N-am vândut ceva şi cu asta am creat un prejudiciu", a remarcat, ironic, Kiss.

Alexandru Kiss spune că în ultimul an, de când procurorii DNA au reluat cercetările abandonate în prima fază, "a fost nasol să stai în suspans şi să aştepţi să vezi ce se întâmplă" şi se aşteaptă să devină o victimă.

"Este un dosar de 20.000 de pagini, strâns timp de 12 ani. Păi va fi dat afară tot DNA-ul dacă nu va ieşi din el nimic. Vor încerca tot şi să mă închidă. Sincer, încet, încet, o să mă simt vinovat. Pur şi simplu, cu cât citesc mai mult, cu atât mă simt mai vinovat. La un moment dat s-a zis că am băgat banii la ciorap. «Domnule, am zis, găsiţi-i dracului şi îi împărţim!». Unde i-am pus eu, în ce ciorap? Fantastic! Nu vă doresc niciunuia, nimănui, ca să ajungă aici", a spus Kiss.

Legat de perioada reţinerii, Alexandru Kiss are numai cuvinte de laudă la adresa Arestului Poliţiei Bihor. "Domnul judecător se va gândi la chestiunea asta, dânsul va decide. Dacă aşa va decide să revin, o să mă întorc după ora 18. Ce să spun? A fost fain. Eu am văzut ce disperată era doamna Udrea în situaţia asta. Eu nu sunt aşa de disperat. Nu a sunat telefonul niciodată. Atmosfera bună, colegi buni, este apă caldă. Ce mai trebuie?".

Alexandru Kiss a recunoscut că ancheta DNA i-a pus capăt carierei politice şi chiar a deplâns, în faţa jurnaliştilor, perioada în care nu era înregimentat politic.

"Nu ştiu ce va urma, dar, probabil, cariera politică s-a terminat. Eu oricum nu mai candidam, pentru că la 60 ani te gândeşti şi la altceva. Acum or să aibă alţii grijă ca să nici nu pot. Regret că am intrat în politică, pentru că n-aveam nevoie. Mai mult am pierdut decât am câştigat, iar dacă aţi urmărit declaraţia mea de avere, aţi văzut că înainte să devin politician, am fost cam cu 70% mai bogat. Am avut terenuri, case, televiziunea în cablu, ziarele, am avut acţiuni la RCS&RDS, pe care le-am vândut, milioane de euro... Totul, legal", a spus el, scrie ebihoreanul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.