Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu a ales să fie Garantat Vanghelie. Ultima 'achizitie' a PMP/ SURSE

sah joc politic

Apropierea alegerilor face ca partidele mici să încerce să caute colaborări avantajoase care să le asigure intrarea în Parlament sau cel puțin supraviețuirea pentru a nu risca radierea din Registrul Partidelor Politice. Alte forțe politice nu mai fac nici un fel de experiment și fuzionează cu partide mai mari.

Vezi si: Cum arată restaurantul unde președinții își duc amantele / FOTO

În primul caz găsim deja PNȚCD-ul care a semnat deja un acord de cartel electoral cu Alianța Noastră, partidul lui Marian Munteanu, în timp ce PRM-ul a strâns în jurul său câteva grupe minuscule în același scop electoral.

PMP-ul lui Traian Băsescu nu mai are timp însă de experimente și merge pe varianta fuziunilor prin absorbție. Așa au înghițit UNPR-ul și acum Partidul Dreptății Sociale, fondat înainte de alegerile locale de Marian Vanghelie. Particularitatea aici e că dacă UNPR-ul a fost înghițit printr-un congres de fuziune, PDS-ul rămâne pur și simplu fără oameni prin simpla migrare a membrilor dintr-un partid în altul.

Mișcarea a fost parțial devoalată la ultimul Consiliul Executiv Naţional al PMP unde deputatul Radu Popa, considerat mâna dreaptă a lui Marian Vanghelie, a fost numit la conducerea filialei județene PMP Giurgiu.

Vezi și: Sorin Ovidiu Vântu, denunţ la DNA: 'Am dat un milion de euro pentru Tăriceanu'

Vezi și: Ea e noua vedetă de la Realitatea TV: Dezvăluirile divei din prime-time

Prin urmare fostul edil al Sectorului 5 devine ”coleg” cu Traian Băsescu în fapt, deși oficial el va rămâne în PDS-ul pe care l-a format. Tactica aleasă e justificabilă prin bagajul de imagine negativă acumulat de Marian Vanghelie și care se evită astfel a fi transferat spre PMP.

Marian Vanghelie a încercat la ultimele alegeri locale să obțină un nou mandat în fruntea Primăriei Sectorului 5, dar a pierdut în fața lui Daniel Florea, susținut de PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.