Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu: Aș propune 'Sfânta Treime' în distribuirea creșterii economice

www.inpolitics.ro
Băsescu bani

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că ar propune ''Sfânta Treime'' în distribuirea creşterii economice regăsite în bugetul de stat - o treime pentru rezolvarea problemelor sociale, o treime pentru investiţii iar o altă treime pentru educaţie şi sănătate - şi nu cum "demagogic" susţin social-democraţii şi liberalii, numai în salarii şi pensii.

„Eu aş propune, dacă vreţi, 'Sfânta Treime': o treime pentru rezolvarea problemelor sociale, de la pensii mici, la indemnizaţii mici care duc la abandon şcolar, şi la construcţie de creşe pentru a diminua scăderea de natalitate; o altă treime la investiţii şi o altă treime în educaţie şi sănătate. Ar fi o distribuţie care ne dă o şansă. Dacă eu duc toţi banii în salarii şi pensii, cu ce mă mai dezvolt? Pentru că, pentru a atrage banii europeni trebuie să am şi o componentă autohtonă, o contribuţie a bugetului de stat. Cu ce fac proiectele? Deci, mi-ar fi dat ocazia să punem lucrurile pe masă (dezbaterea - n.r.)”, a declarat Traian Băsescu.

Vești BUNE pentru elevi: Scapă de TEME


Băsescu spune că printre priorităţile ce trebuie asumate prin consens de întreaga clasă politică se numără refacerea trendului crescător al natalităţii, reformarea educaţiei şi sănătăţii, rezolvarea unor probleme de infrastructură din agricultură, dar şi modificarea sistemului de creditare astfel încât românii să fie încurajaţi să cumpere pământ. 

Liderul PMP vorbeşte şi despre obiectivul partidului la alegerile din 11 decembrie, dar şi despre posibile variante de alianţă şi condiţia necesară.

Moartea celui mai mare adversar al lui Putin rămâne o ENIGMĂ. Decizie surpriză a justiției ruse


Fostul preşedinte se declară "pesimist" când discută despre prioritatea pe care viitorul Legislativ ar trebui să o aibă până la finele anului, adoptarea bugetului pentru 2017, adăugând că alte obligaţii importante ale noilor aleşi sunt legate de aprobarea proiectului de lege referitor la reducerea numărului de parlamentari şi "trecerea la un proces de simplificare a legislaţiei româneşti, care mănâncă zilele, pur şi simplu, şi cetăţenilor şi firmelor". Fostul preşedinte vorbeşte şi despre necesitatea înnoirii legislaţiei privind serviciile secrete, care să aibă în vedere, între altele, demilitarizarea acestora şi întărirea controlului parlamentar. 

Asumată ca "obiectiv de ţară" de PMP, unirea cu Republica Moldova "se va face cu sau fără Igor Dodon, cu sau fără Băsescu, cu sau fără Iohannis, pentru că o vor vrea cetăţenii Republicii Moldova", mai spune Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.