Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE:Băsescu, atac fără precedent la DNA: 'Nu e nici instituţie de prostituţie, nici de spectacol'

basescu-938x535

Traian Băsescu a lansat un atac fără precedent la adresa DNA după ce au ieşit la iveală mai multe înregistrări cu şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi.

"Este o atmosferă îngrozitoare în DNA. (...) Ne arata si mizeria din interiorul acestei institutii. Pentru mine, cel mai socant lucru e dispretul pe care il au procurorii fata de cei pe care ii ancheteaza. Uitati-va la dialogul lui Negulescu, ale sefei DNA cu procurorii, la dialogului unui Popovici. Nu se poate vorbi asa intr-o institutie de stat. Nu e nici institutie de prostitutie, nici institutie de spectacol, nici institutie de vanzare de carne vie. Nu am auzit si am trecut prin multe institutii ale statului roman, nu am auzit niciodata asemenea dialoguri. (...) Modul acesta de a discuta despre oameni din afara institutiei sau chiar oameni din institutie despre ei arata un nivel intelectual lamentabil al acestor oameni. Sunt formate tot din romani, iar acum constatam un lucru de neacceptat – sunt romani, dar de proasta calitate multi din ei, ceea ce e ingrozitor.", a spus Traian Băsescu la ROMÂNIA TV.

"DNA trebuie salvat acum de Codruţa Kovesi.", a completat Băsescu.

De cealaltă parte, Băsescu susţine că Laura Codruţa Kovesi ar fi trebuit să plece din funcţie imediat după ce au fost scoase la iveală înregistrările cu procurorul Mircea Negulescu.

"Eu as fi chemat-o de mult, de la Negulescu, as fi chemat-o sa ii spun ca trebuie sa isi asume mizeria.(...) Dincolo de orice, si presedintele, si min Justitiei, si dna Kovesi treb sa aiba in vedere ca orice zi in care aceasta doamna sta in fruntea DNA inseamna decredibilizarea institutiei.", a completat Băsescu.

Cât despre un posibil înlocuitor pentru Kovesi, Băsescu spune că preşedintele Iohannis nu ar trebui să repete greşelile făcute de el în timpul mandatului.
"Stiti cum e? Am avut parte sa ma intalnesc cu procurori. Mie nu mi s-au redeschis intamplator 8 dosare. Am fost la PG. Am dat de procurori, am fost in fata unora cu varste intre 40 si 50 de ani. Exceptionali ca si comportament. Au vazut ca nu sunt probe, ca nu sunt implicat, au clasat dosarele. Greseala pe care am facut-o eu de a pune oameni cu ZERO experienta in fruntea institutiei nu trebuie repetata.", a conchis fostul preşedinte.

Citeşte şi: Băsescu, dezvăluiri BOMBĂ despre Kovesi: 'Procurori importanţi din DNA spuneau că nu ştie carte'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.