Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, atac la ministrul Apărării: Ţine să dovedească şi public că nu înţelege nimic

Traian Băsescu a făcut câteva declaraţii înainte de plecarea la ultimul său Consiliu European. Preşedintele i-a răspuns ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Duşa a declarat, miercuri, că i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare prin care i-a cerut să pledeze la Consiliul European pentru aprobarea creşterii deficitului, care ar permite MApN o suplimentare de 0,3% la buget.

"Domnul ministru ţine să dovedească şi public că nu înţelege nimic. Ce documentaţie s-a trimis la Consiliul Europan ca eu să pot susţine acest lucru? Am discutat cu Victor Ponta acest lucru în timpul negocierilor cu FMI. L-am rugat ca în interiorul deficitului să agaţe un 0.1% în plus la Armată, ca să arătăm că vrem, că atâta s-a putut, dar mai vrem o extindere. Acest lucru se poate face cu o documentaţie solidă depusă la Comisia Europeană. Sunt convins că în perioada următoare vor lucra la o astfel de documentaţie. Eu îl voi preveni pe Jean-Claude Juncker că o astfel de documentaţie va urma. Lucrurile nu se rezolvă cu dat sarcini prin presă, ci cu o documentaţie consistentă", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Joi după amiază Traian Băsescu participă la Summitul Partidului Popular European, apoi la reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, urmată de prima sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European. Totodată, joi seara, şeful statului participă la Bruxelles la sediul Consiliului European la dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene. Vineri, şeful statului va participa la a doua sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.