Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, către o jurnalistă: 'Vrei să te liniştesc eu?' Noi dezvăluri despre 'Afacerea Moscheea'

basescu-nasul.tv

Fostul preşedinte Traian Băsescu insistă pe problema moscheii care urmează să fie construită în Bucureşti şi atacă o jurnalistă din trustul Intact.

După ce i-a făcut iresponsabili pe Ponta şi Iohannis pentru că acceptă ca în Bucureşti să se contruiască un mare lăcaş de cult musulman şi o universitate musulmană, Băsescu are o replică pentru "turnătorul Voiculescu". Voiculescu a ajuns ţinta fostului preşedintele în acest caz după ce Antena 3 a susţinut că Băsescu a fost de acord cu moscheea pe vremea când era preşedinte.

Băsescu s-a aflat luni la sediul PMP. La plecare, acesta a fost întrebat despre moschee de o jurnalistă de la Antena 3. "Draga mea, nu te linişteşti? Vrei să te liniştesc eu? Sunteţi de la şcoala turnătorului Felix", i-a replicat Băsescu jurnalistei.

Potrivit lui Traian Băsescu, discuţiile despre o moschee în Bucureşti sunt vechi de câţiva ani, însă aparţia unui asemenea lăcaş de cult în capitala României era condiţionată de construirea unei biserici ortodoxe în Instanbul, care să se numească "Constantin Brâncoveanu". Victor Ponta a fost dispus să renunţe la această înţelegere, mai spune fostul preşedinte.

"De peste 14 ani se poartă discuţii la nivel bilateral între România şi Turcia, care vizează construcţia unei moschei la Bucureşti, simultan cu construcţia unei biserici ortodoxe la Istanbul, care să se numească Constantin Brâncoveanu. Nimeni n-a îndrăznit să cedeze la această paritate. Singurul care s-a găsit să cedeze este premierul Victor Ponta. Aţi văzut vreun teren la Istanbul pentru construcţia unei biserici care să se numească Constantin Brâncoveanu?", a declarat Băsescu. Ulterior, acesta a mai afirmat că la Istanbul s-ar putea construi Biserica Turnătorul Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.