Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basescu cere sprijin Consiliului Europeana si NATO pentru armata ucraineana

"Statele democratice trebuie sa depaseasca momentul declaratiilor de bune intentii. Armata ucraineana s-a saturat de cite casti si cite arme neletale a primit.

E timpul - daca vrem sa dam o sansa poporului ucrainean - trebuie sa actionam la fel ca Federatia Rusa. Adica sa punem la dispozitia armatei ucrainene orice mijloce pot fi disponibilizate pentru a-i ajuta in aceasta lupta. (...) Ca atare, pozitia mea maine la Consiliul European va fi indreptata spre sprijinul Ucrainei cu armamanet cu care sa poata face fata agresiunii Rusiei, agresiune materializata in asa-numitul razboi hibrid. Rusia inventeaza orice se poate inventa pentru a destabiliza o tara vecina. Voi sustine ideea ca statele UE si NATO trebuie sa treaca la faza punerii la dispozitie a mijloacelor armate necesare armatei ucrainene", a declarat Traian Basescu. El a precizat ca trebuie trecut la un alt nivel de sanctiuni impotriva Rusiei.

"Nivelul de sanctiuni impotriva Rusiei trebuie reevaluat. Trebuie reevaluat pentru ca sanctiunile s-au adoptat la un moment in care Rusia avea inca o oarecare decenta in aprovizionarea cu armament modern si specialisti a separatistilor. Rusia si-a asumat fara posibilitatea de a nega - chiar daca diplomatia neaga - evidenta probelor din teren arata fara echivoc ca Rusia a trecut la o cu totul alta etapa. Voi sustine sanctiuni financiare, in sectorul energetic si militar.

Nu mai putem continua sa ducem la bun sfarsit contractele pentru echipamente militare pe care le au diverse state cu armata rusa, atita timp cit aceste echipamente se indreapta impotriva democratiei, unui stat independent", explicat Basescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.