Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu denunţă legea electorală: Românii nici nu ştiu că sunt alegeri locale

traian basescu pmp adeziune curte

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, este de părere că actuala campanie electorală pentru alegerile locale din 5 iunie nu a fost una vizibilă în spaţiul public şi cere Autorităţii Electorale Permanente să dispună, în ultimele zile de campanie, ca televiziunea publică să facă programe consistente dedicate scrutinului.

Vezi şi: Încă un ministru din Guvernul Ponta este vizat de DNA (surse)

"Mulţi români nu ştiu că pe data de 5 iunie sunt alegeri locale, iar dintre cei care ştiu, mulţi nu ştiu cine sunt candidaţii sau nu ştiu că alegerile se desfăşoară într-un singur tur, aşa că votul pentru primari, deşi uninominal, va rămâne, din păcate, un vot strict politic. În aceste condiţii, primenirea politicienilor din administraţia locală rămâne un simplu enunţ fără acoperire. Prin noua lege electorală au fost impuse restricţii publicitare exagerate, ceea ce afectează profund "votul în cunoştinţă de cauză". În această situaţie, este obligaţia Autorităţii Electorale să dispună acum, în ultimele zile de campanie, ca televiziunea publică să facă programe consistente dedicate alegerilor locale din 5 iunie", a scris Băsescu pe Facebook.

În opinia sa, alegerile locale riscă să rămâne "o simplă afacere PSD + PNL = USL", fără o competiţie reală între candidaţi şi programe, spre marea satisfacţie a "şarlatanilor politici ce cred în sintagma 'să se revizuiască... primesc, dar să nu se schimbe nimic'".

Vezi şi: Avetismentul unui analist celebru: Cu Trump preşedinte al SUA, România trebuie să se teamă de Rusia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.