Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, desființat de un lider de partid

basescu rade

Băsescu este acuzat că ”s-a vopsit în naționalist după ce a vândut România intereselor străine timp de 10 ani”. Acuzația vine din partea deputatului Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită. Acesta observă că Băsescu ”joacă în ultimele zile cartea naționalismului după ce a stat la masă și la negocieri cu Viktor Orban pentru a se salva de demitere și a oferit în schimb spațiu expansiunii extremismului maghiar în Transilvania”.

Vezi și: Băsescu: ISIS a strecurat teroriști de prima mână în Europa

Critica la adresa lui Băsescu este virulentă și pe tema imigranților: ”Același Traian Băsescu, acum cavaler al cruciadei anti-musulmane, a demarat negocierile cu Erdogan pentru construirea unei moschei în România. Pe vremea când era președinte, Băsescu nu ieșea din vorba Cancelarului Merkel și a PPE-ului care au intervenit direct pentru a-i salva ultimul mandat la Cotroceni. Acum, brusc, Băsescu a descoperit suveranitatea națională și că Germania greșește că ne impune cote de imigranți”.

Citește și: DEZVĂLUIRILE Elenei Udrea despre ultima mișcare a DNA: S-au dus pentru relația lui cu mine

Liderul PRU îl acuză pe Băsescu că ”este specialist în schimbările la față. În 2005 a părăsit cu PD-ul Internaționala Socialistă, iar anul următor a intrat cu partidul său în Partidul Popular European din oportunism, pentru că pe stânga nu avea nicio șansă să se remarce. A pozat în liderul dreptei din România până la sfârșitul celor două mandate de președinte, beneficiind de sprijinul fățiș al PPE și fiind bun coleg în acest partid european cu UDMR-ul pe care l-a ținut la guvernare, dar și cu FIDESZ-ul lui Viktor Orban”.

Citește și: Sorina Matei a pierdut procesul cu Victor Ciutacu și a fost CONDAMNATĂ

Potrivit liderului naționalist, ”după ce a epuizat și stânga, și dreapta, Băsescu își încearcă norocul cu naționalismul, fără nicio remușcare pentru cei zece ani de mandat în care a îngenuncheat România în fața tuturor factorilor influenți din afara țării care îl sprijineau să reziste la cârmă împotriva voinței românilor”.

Citește și: S-a aflat motivul blocării Facebook: Schimbarea revoluționară care are loc

Diaconu nu uită nici de banii împrumutați de la FMI sau de moneda euro: ”Băsescu a îndatorat România la FMI pentru niște bani care nu au intrat în economia reală, ci în buzunarele grupurilor de interese din preajma sa care fac coadă acum la DNA. Dar acest lucru nu îl împiedică să fie un mare iubitor de țară pentru că a descoperit că românii au nevoie de naționalism și își doresc o țară liberă de dictate externe. Băsescu a susținut adoptarea monedei euro și crearea Statelor Unite ale Europei, adică dispariția totală a suveranității României, dar nimeni nu este mai mare apărător al României decât el pentru că trebuie să salveze PMP-ul de la dispariție”.

Băsescu mai este acuzat că ”l-a decorat pe Tokes și nu a vrut să-i retragă decorația nici când s-a luat o decizie legală în acest sens”, dar și că ”s-a înhăitat cu cele mai rele clanuri țigănești mafiote, s-a înrudit cu ele, le-a satisfăcut interesele murdare, s-a afișat public în cele mai degradante ipostaze, dar acum și-a amintit de România”.

Concluzia președintelui PRU este neiertătoare: ”PMP și Băsescu reprezintă o falsificare de ultimă oră a naționalismului care depășește în ridicol chiar și pretențiile UNPR-ului condus de Gabriel Oprea, un alt mare iubitor de țară dispus să se vândă oricui numai să rămână la putere. Nu degeaba au coabitat atât de bine Băsescu și Oprea: pentru ei, iubirea de țară înseamnă iubirea propriilor interese, indiferent de consecințele suportate de România!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.