Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basescu, despre interventia SRI in Justitie: Cred ca au spus mai mult decat fac legal

basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a comentat duminica intr-un interviu pentru B1 TV declaratiile generalului Dumitru Dumbrava si a directorului SRI Eduard Hellvig privind interventia SRI in Justitie, mai exact masura in care serviciul urmareste evolutia proceselor aflate pe rolul instantelor.

Basescu a explicat ca in CSAT s-a stabilit ca SRI sa urmareasca infractorii ca acestia sa nu influenteze procurorii sau judecatorii in timpul procesului penal.

"Atentionarea speciala a fost pe faptul ca infractorii reuseau sa influenteze procurori si judecatori in timpul procesului. Aceasta era cu totul alta directie (n.r. decat cea indicata de Dumbrava).

Cred ca au spus mai mult decat fac legal. Daca ies din lege nu e bine.

Aici e problema - in momentul de fata serviciile sunt mult mai puternice in raport cu cetateanul. Sunt extrem de puternice in raport cu orice institutie a statului roman. Iti trebuie un control civil extrem d eputernic. E un fals control. Comisiile parlamentare nu sunt capabile nici prin atributiuni nici prin structura lor sa controleze serviciile de informatii", a spus Basescu.

Basescu a revenit asupra declaratiei initiale, aratand ca daca Hellvig a precizat ca in limitele legii urmareste SRI procesele penale, atunci "este cu totul altceva".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.