Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, despre `pachetul de înţelegere` dintre Iohannis şi Dragnea: Numirea lui Tudose premier şi 2% pentru Apărare

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Dragnea Tariceanu Cotroceni

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că numirea lui Mihai Tudose în funcţia de prim-ministru s-a făcut într-un "pachet de înţelegere" între preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD, Liviu Dragnea, care i-a garantat că Guvernul va aloca 2% din PIB pentru înzestrarea armatei.

Guvernul A SISTAT angajările la stat: Doar două domenii fac EXCEPȚIE: unitățile sanitare și învățământul

"Numirea lui Tudose a fost în pachetul de înţelegere. Adică îţi numesc ce premier vrei, chiar şi cu plagiatul făcut, dar îmi dai 2% pentru Apărare, asta a fost înţelegerea. Acum, nu ştiu dacă dl Iohannis a discutat cu cine trebuia, pentru că, după părerea mea, în două, trei luni dl Dragnea nu mai are autoritate asupra lui Tudose. Deci, va trebui să reia discuţia cu Tudose. Dar pentru preşedintele Iohannis, pe bună dreptate, pentru onorabilitatea lui este vital ca România să cheltuiască două procente din PIB anul acesta", a afirmat Traian Băsescu joi seara la postul B1 TV. 

În opinia sa, preşedintele Iohannis este discreditat dacă nu obţine de la Guvern 2% pentru Apărare, în timp ce Dragnea gândeşte în relaţia cu şeful statului la modul: "ori eşti cuminte, ori nu ai 2%". 

"Iohannis şi-a asumat acest 2% şi a defilat cu el pe plan internaţional şi a fost pupat şi lăudat, dar nu nefondat, nu populist a făcut-o, ci a făcut-o pentru că Armata română chiar are nevoie de această dotare şi trebuie să se ţină cu dinţii de ea", a arătat senatorul PMP Traian Băsescu. 

Potrivit acestuia, Liviu Dragnea îşi imaginează, probabil, că l-a ajutat pe Iohannis în schimbul libertăţii sale. "Aşa îmi imaginez că e în capul lui Dragnea. Dar dacă va merge spre dezastrul lui Dragnea ancheta DNA, Iohannis nu se va băga", a spus Băsescu. 

Fostul şef al statului consideră că Guvernul poate să aloce şi 2% pentru Apărare şi, în acelaşi timp, să majoreze salariile şi prestaţiile sociale doar dacă împrumută bani. 

"Cu bani împrumutaţi pot să le facă pe amândouă", a susţinut Băsescu, care a mai spus şi că există posibilitatea ca România să primească rachete Patriot şi să le plătească în timp. 

"Americanii au potenţial să deplaseze câteva baterii de rachete Patriot (...) şi să le plătim în timp", a punctat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.