Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, dezlănţuit la Chişinău: Dodon, pudelul lui Putin/ VIDEO

inquamphotos.com / Ciprian Petcut
traian basescu rade

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost ales duminică preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) din Republica Moldova, la propunerea preşedintelui executiv al formaţiunii, Anatol Şalaru, fost ministru al apărării, în cadrul Congresului extraordinar al PUN, informează Radio Chişinău.

Fondatorul PUN, Anatol Şalaru, a declarat că funcţia de preşedinte al partidului rămâne vacantă până când lui Traian Băsescu îi va fi restabilită cetăţenia Republicii Moldova, potrivit Unimedia. Şalaru a argumentat că Băsescu este unul dintre cei mai dedicaţi oameni politici din România faţă de problemele românilor basarabeni, a relatat Radio Chişinău.

Vezi şi: EXCLUSIV - Probleme cu moţiunea de cenzură: Voturi în plus pe care nu le poate explica nimeni/ VIDEO

Traian Băsescu a declarat că a fi ales preşedinte de onoare al unui partid unionist este cea mai mare onoare pe care i-o puteau face cetăţenii Republicii Moldova. El a mai spus că, dacă preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu i-ar fi suspendat cetăţenia moldovenească, ar fi fost găsită altă soluţie. În discursul său, Traian Băsescu a criticat politica prorusă a lui Dodon.

„Putin, deși are un labrador superb, mai are nevoie de un pudel, pe Dodon, ca să-l poarte pe la manifestații. Dodon vrea să ducă Moldova spre Federația Rusă, gata orcicând să atace acest teritoriu. Cât de mare este ticăloșia celor care împing Moldova în brațele Federației Ruse, ca să rămână doar o anexă? Republica Moldova este acum parte a pieței UE, având în vedere că preponderent exporturile merg în Uniunea Europeană. Nu mai sunteți dependenți de Federația Rusă! România a pus la dispoziția Moldovei un credit de 100 milioane de euro și altul echivalent rambursabil. Rusia în schimb a oferit Moldovei gaze cu 20% mai scump decât vinde Germaniei”, a declarat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.