Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basescu: DNA merge ca buldozerul inainte. Dezvaluiri despre Microsoft si EADS

basescu cotroceni

Presedintele Traian Basescu a declarat la Adevarul Live ca este convins ca DNA nu tine cont de campania electorala si nici de apartenenta politica a persoanelor cercetate. El a precizat ca si-ar dori ca DNA sa scoata si dosarul EADS care are asemnari cu dosarul Microsoft, din informatiile sale.

"Eu cred ca DNA nu poate actiona sezonier, sigur oricine poate judeca faptul ca se putea amana chemarea nu stiu cui cu o saptamana. DNA nu se uita la scena politica. Ei merg ca buldozerul inainte. Eu la eroparlamentare am iesit si am zis ca poate nu e momentul potrivit. Nu trebuia sa fac acea iesire. Nu poti sa ceri institutiilor sa isi plieze activitatea pe activitatea politica. acesta este semnul ca justitia e independenta.

Eu m-as bucura daca ar iesi si EADS. Mersul acesta inainte al lucrurilor nu are nimic de-a face ca e sau nu e un apropiat sau un ostil al presedintelui cel luat de DNA. Daca ar aparea suspiciunea ca datorita presedintelui nu se face o descindere, o punere sub acuzare, s-ar duce munca mea de 10 ani. Nu am muncit la dosare, dar am muncit la o izolare a justitiei de scena politica. In acest moment categoric da - DNA e echidistant politic, apolitic de la numirea lui Daniel Morar. Si DIICOT la fel", a declarat Basescu despre anchetele din ultima perioada.

Citeste si: Șerban Mihăilescu arată cu degetul spre Eugen Bejinariu în dosarul Microsoft - DOCUMENT

EXCLUSIV - Cum îi roagă Șerban Mihăilescu pe senatori să-l scape de DNA în dosarul Microsoft

Ecaterina Andronescu: Chiar trebuie să ne îngropăm de vii?

Ponta, declaraţie surprinzătoare: Mă bucură foarte mult anchetele DNA

El sustine ca din informatiile sale sunt oameni si firme care se regasesc atat in dosarul Microsoft cat si in dosarul EADS si ca cele doua afaceri ar avea asemanari.

"Eu m-as bucura daca ar iesi si EADS. (...) EADS este un dosar care radiografiaza zona politica. El este necesar. Populatia nu va fi convinsa ca are nevoie de o noua clasa politica daca nu vede.

Am avut dosarul Microsoft pe masa, pentru avizarea urmariri penale a fostilor ministri. A trebuit sa ma uit in el. Am constatat grosier ca 4 firme si 5 oameni care se gasesc in Microsoft se gasesc si in informatiile mele despre EADS. Practicile din Microsoft s-ar fi putut repeta si la EADS", a spus Basescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.