Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu face dezvăluiri despre doi procurori care l-au anchetat: 'Au dat informația la Antena 3'

firea basescu

Procurorul general Augustin Lazăr a infirmat soluţia dată de un procuror de la Parchetul General privind trimiterea în judecată a fostului preşedinte Traian Băsescu pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare în legătură cu declaraţiile date la adresa Gabrielei Firea.

Traian Băsescu acuză că procurorul de caz și șefa de secție ar fi fost cele care au dat informația la Antena 3, duminică, despre o trimitere în judecată a sa. Motivul: pentru a-i forța mâna procurorului general de a nu se mai uita pe rechizitoriu.

Citește și: Prima biserică ortodoxă ce introduce messenger pentru credincioşi / VIDEO

”Rechizitoriul nu a ajuns la instanță. Eu știu cum a ajuns informația la Antena 3 că a fost trimis Băsescu în judecată, dar a fost o minciună. Procurorul de caz i-a adus rechizitoriul, șeful de secție l-a văzut. Procurorul general nu a spus că sunt nevinovat. El a spus că rămân nevinovat, dar că rechizitoriul are probleme mari de încălcare a normelor internaționale și că sunt probleme de profesionalism.

Eu îi sfătuiesc să citească această ordonanță pentru că e o lecție dată de procurorul general. Astfel de abordări trebuie să devină școală. Tot la fel de riguroasă era și Laura Codruța Kovesi când am numit-o procuror general, apoi s-a adaptat sistemului coclit și a preluat interesul politic și de imagine. Sper ca Iohannis să fi avut o mână mai bună pentru puritatea cu care va rămâne procurorul general și după al doilea mandat.

Cele două doamne au decis să dea la Antena 3 informația înainte de a da rechizitoriul procurorului general forțându-i mâna să să nu se mai uite pe el, să spună ”Aoleu, decât să mă critice, mai bine îl dau instanță!”. Dar, se făceau de râs în instanță. Ele nu spun la ce se referă fapta.Sunt procurori care sunt gata să arbitreze, pe penal, jocurile politice.”, a spus Băsescu la B1 TV.

Citește și: Celine Dion a luat-o razna după ce i-a murit soțul: Ce a putut să facă într-o emisiune TV / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.