Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu atacă dur Guvernul: Lui Ponta îi duduie economia în cap

ponta basescu

Fostul președinte Traian Basescu a demontat, sambata, filosofia bugetara a Guvernului spunand ca România are în 2015 cel mai mic nivel al investiţiilor din ultimii zece ani si ca noul Cod Fiscal loveste in micii întreprinzători.

Actuala creştere economică a României este bazată pe mărirea consumului, nu pe creşterea investiţiilor, a afirmat sâmbătă fostul preşedinte Traian Băsescu, la şcoala politică de vară a tinerilor PMP organizată la Mamaia.

'România are creştere economică, din păcate nu este generată de investiţii, este generată de creşterea consumului. Dar, dacă vrem o creştere durabilă, care să facă bine cetăţenilor şi care să crească competitivitatea economiei româneşti , n-o putem face decât revenind la investiţii (...) 'În acest an, România are cel mai scăzut nivel al investiţiilor din ultimii zece ani. În timpul crizei, în timpul Guvernului Boc, s-au investit cu 20% mai mult decât anul acesta, când lui Ponta îi duduie economia în cap, cum îi duduia lui Tăriceanu în 2008. Deci, diagnosticul meu este că trebuie revenit la creştere economică prin investiţii şi nu prin stimularea excesivă a consumului', a opinat Băsescu.

Acesta mai consideră că prevederile noului Cod Fiscal îi împovărează cu taxe mai mari pe micii întreprinzători. 

'Acest mult discutat Cod Fiscal, să vă uitaţi cu atenţie cât loveşte în micii întreprinzători. Este neiertător, ca şi cum ar fi vrut să distrugă, de exemplu, persoanele fizice autorizate cărora le creşte fiscalitatea. Cred că va trebui să-i apăraţi, pentru că persoanele fizice autorizate sunt oameni care şi-au luat viaţa în mâinile proprii şi nu aşteaptă de la stat. Or, o creştere de fiscalitate pe această zonă este chiar împotriva spiritului antreprenorial', le-a mai spus fostul preşedinte tinerilor din PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.