Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu îl contrează pe Iohannis: Asistăm la o 'guantanamizare' a României

basescu udrea pmp

Totul pentru Elena Udrea! Printr-o singură declaraţie, în care îi ia apărarea Elenei Udrea, Traian Băsescu îl contrează pe Iohannis, atacă Justiţia şi loveşte dur în partenerii strategici americani.

Traian Băsescu a denunţat o "guantanamizare" a României, pentru că procurorii ţin acuzaţii "la beci" până când spun ce a spus denunţătorul, o practică similară cu cea de la Guantanamo, unde suspecţii de terorism erau ţinuţi prizonieri "până ce spuneau ce voiau să audă ofiţerii CIA". "De prea multe ori parchetele apelează la ideea 'te bag la beci până spui ce a spus delatorul', (...) şi vă dau cazul Elenei Udrea", a spus Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1 TV.

Intervenţia lui Traian Băsescu a venit la doar câteva ore după conferinţa de presă a lui Iohannis, în care şeful statului a vorbit despre procesul "urât" şi necesar de eliminare a corupţiei.

Întrebat dacă sunt întemeiate temerile unor politicieni că se face abuz de arestări, de justiţie la televizor, şi de scurgeri de informaţii din dosare, Iohannis a răspuns: "Putem să constatăm cu toţii că România se află într-o fază foarte intensă de combatere a corupţiei, acţiuni foarte vizibile, foarte multe ale parchetelor care se ocupă de aceste lucruri. Consider că este un lucru bun. Vedem - şi dumneavoastră, şi eu - aproape zilnic noi şi noi politicieni acuzaţi de diferite lucruri, ceea ce ne duce cu gândul la o întrebare: cum de au stat atâţia ani în spaţiul public şi nu a venit nimeni să verifice aceste chestiuni? Bine că se întâmplă şi acum, în ceasul al doisprezecelea. Trebuie să vă spun foarte clar: această fază intensă de luptă anticorupţie este urâtă, este foarte urâtă; iese la suprafaţă tot ce a fost şi tot ce este mai rău şi mai urât în politica românească. Însă vă asigur că fără această fază nu putem să ne facem bine."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.