Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu în istorie alături de Kohl, Merkel, Thatcher, Mitterand, Martens, Blair, Juncker și Chirac

basescu-merkel

Thatcher, Mitterand, Martens, Kohl, Juncker, Chirac, Blair,Merkel si Traian Basescu. Acestia sunt sefii de stat sau de guvern din UE care s-au aflat la putere mai mult de 10 ani conform unui tabel publicat de The Economist cu ocazia aniversarii a 10 ani de mandat ai Angelei Merkel.content-image

Regele Solomon și împăratul roman Augustus au domnit fiecare timp de patru decenii, și ambele domnii s-au bucurat de o perioadă de prosperitate pentru popoarele lor. Prin contrast, Kim Il-Sung (bunicul actualului președinte al Coreei de Nord) a fost dictator absolut mai mult de patru decenii peste Coreea de Nord, dar a fost ceva ce nici un popor merită. Dacă sunteți un lider modern, într-o democrație, desigur, longevitatea este mai greu de obținut - alegătorii trebuie să te aleagă.

În Uniunea Europeană începând cu anii 1980 șansele sunt cele mai bune au fost într-o țară mică și bogată, cum ar fi Luxemburg, unde concurența este, probabil, destul de limitată. Celălalt Risc este epuizarea. După aproximativ un deceniu la putere, mulți lideri își pierd inspirația și soluția binevenită ar fi să plece.

content-image

Numai că nu ar fi cazul Angelei Merkel. Deși a depășit deja 10 ani de când conduce Germania în calitate de cancelar, rolul ei în Europa este departe de a se fi sfârșit, susțin cei de la The Economis. Ea ar fi acel factor de echilibru între Est și Vest, între oameni ca Erdogan, Putin, Cameron sau Hollande în plan extern sau oameni ca Sigmar Gabriel sau Horst Seehofer în propria ogradă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.