Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, liderul noului PNL? Ce spune Udrea

udrea 1

Preşedintele PMP, Elena Udrea, îi prevede un rol important lui Traian Băsescu în politica românească chiar şi după terminarea mandatului. Udrea nu exclude nici varianta ca Băsescu să ajungă la conducerea noului PNL chiar dacă spune că în momentul de faţă nu există o astfel de variantă. Totodată, într-un interviu acordat RFI, prezidenţiabilul PMP a precizat că preşedintele are toate premisele să rămână liderul dreptei.

" Pentru Traian Băsescu ce rol vedeţi după acest scrutin prezidenţial? Bun, dincolo de afirmaţiile făcute de şeful statului, personal, l-aţi vedea la conducerea unui partid, a unei fundaţii? Sau cum anume s-ar putea implica?

Cred că preşedintele va rămâne categoric alături de PMP. Nu ştiu dacă se va înscrie în partid. Va fi liderul dreptei în România şi unul dintre cei mai importanţi oameni politici de acum încolo, dar nu ştiu dacă va avea statut de membru de partid şi, ca urmare, nu ştiu dacă îşi mai doreşte să mai conducă vreun partid pe viitor. Cât priveşte posibilitatea să aibă o fundaţie, are deja - are Fundaţia Mişcarea Populară, pe care dânsul a iniţiat-o. Contribuţia preşedintelui la ce se va întâmpla cu România de acum încolo va fi esenţială, experienţa preşedintelui trebuie folosită de preşedintele care va veni, şi rolul preşedintelui de a merge până la capăt în efortul acesta de modernizare a României va fi unul crucial.

În cazul în care domnul Iohannis pierde procesul de la instanţa supremă cu Agenţia de Integritate şi face un pas înapoi, se retrage, l-aţi vedea pe Traian Băsescu la vârful noului PNL? Sau e o variantă prea SF?

În politică, la fel ca şi în viaţă, întotdeauna trebuie să laşi loc pentru variantele cele mai puţin credibile. Nu, în momentul acesta nu există această variantă, nu se gândeşte nimeni la asta. Însă cred că rolul preşedintelui în politica românească, v-am spus, va fi primordial în perioada următoare şi cred că va continua să fie, cu sau fără acte, liderul dreptei".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.