Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu o dă de gol pe Kovesi: Confirmă că avea o relaţie cu Ghiţă, iar Coldea e implicat și el

www.jurnalisti.ro
Băsescu Kovesi

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, îşi continuă războiul total cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cu adjunctul SRI, Florian Coldea. Actualul şef al PMP scoate la iveală amănunte incredibile din relaţia Kovesi-Sebastian Ghiţă. Fostul preşedinte susţine că s-a ajuns la un carnaval al justiţiei şi că a aflat, după terminarea mandatului, despre întâlnirile dintre şefa DNA şi Sebastian Ghiţă.

Citeste si: Incident militar în Strâmtoarea Ormuz. Elicopter american, luat la ţintă de marina iraniană - VIDEO

"Aflasem că se vizita frecvent cu domnul Ghiţă, în timp ce eu o ţineam de om neutru. Am aflat după ce dânsa a făcut marile declaraţii că un procuror n-are voie să aibă legături cu un om politic, relativ la cazul Udrea-Bica. Pe urmă aflu că se vizita cu domnul Ghiţă, că şi-a aranjat un raport de anti-plagiat cu Ponta şi cu Ghiţă. M-am simţit ca un om înşelat. Sunt mai multe ipostaze Kovesi-Ghiţă, vizite acasă, de aniversări, de ziua copilului. (...) Nu pot să spun că o suspectez de cea mai înaltă moralitate, atât timp cât există un dosar legat de RomGaz, în care este implicat fratele domniei sale care s-a tergiversat până s-a îngropat", a spus Băsescu pentru gandul.info.

Citește și: SCANDAL în învățământ: Două ELEVE s-au rupt în BĂTAIE / VIDEO ȘOCANT

Traian Băsescu nu l-a iertat nici pe adjunctul SRI, Florian Coldea. Băsescu spune că ar fi trebuit să se despartă de Kovesi şi Coldea la final de mandat. "Vă spun eu un lucru, un adevăr pe care l-am ştiut. Eu am făcut o mare greşeală, deşi aveam lecţia. Eu am menţinut timp de doi ani foarte mulţi oameni lăsaţi de Iliescu în funcţie, la SRI, la SIE. Puteam să-i schimb, dar mi-a convenit pentru că deveniseră cei mai buni informatori despre ceea ce e în sistem, pentru a-şi păstra funcţia. Eu trebuia să stopez mandatul celor care erau de 8-10 ani, din ce motiv? Pentru că dobândiseră atâta putere, iar puterea te deformează. (...) Mă refer la SRI în mod clar. Iar atunci începi, ca un creier, să transferi informaţii către DNA, care a devenit ca o măciucă ce doar execută. Nu mi-a dat prin cap că nişte oameni pe care i-am luat de tineri, de exemplu doamna Kovesi sau Coldea, care era un maior de 32 de ani şi l-am pus adjunctul directorului SRI, nu mi-a dat prin cap că peste câţiva ani, vor fi Dumnezeii puterii în România", a adăugat Băsescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.