Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, poziție tranșantă despre BREXIT. Ce a declarat fostul președinte

Aktual24.ro
basescu

Fostul președinte Traian Băsescu susține că Marea Britanie nu va ieși din Uniunea Europeană în urma referendumului care va avea loc joi.

"David Cameron a jucat o carte, care îi va ieși. Nu va fi niciun Brexit, nu o să iasă Marea Britanie din UE pentru nimic în lume pentru că ar pierde enorm", a declarat Traian Băsescu luni seară la RTV, potrivit Agerpres.

Carmen Iohannis s-a făcut de râs în fața președintelui Germaniei: Cum a putut să apară / FOTO

El a adăugat că, indiferent cum vor vota britanicii la referendum, Parlamentul trebuie să anuleze legile de aderare și nu va face acest lucru niciodată.

"Mesajul lui David Cameron tot timpul în Consiliu a fost: Ori îmi dați niște facilități — și se referea la facilitățile sociale, dar și la contribuții la bugetul UE — (...), ori, dacă nu, referendumul pe care l-am promis britanicilor o să fie unul prin care vor vota ieșirea. Eu vă dau scris că nu va ieși. Cameron și-a atins obiectivul — are reduceri la contribuții și facilități sociale, așa că el și-a rezolvat problema. A fost un joc cam dur. Indiferent cum ar vota britanicii, eu cred că vor vota împotriva ieșirii, Parlamentul trebuie să valideze prin lege, adică trebuie să anuleze legile de aderare și nu va face niciodată", a explicat Băsescu.

Britanicii sunt chemați la urne la referendumul de la 23 iunie pentru a se exprima în legătură cu rămânerea sau nu în Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.