Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu râde de Hrebenciuc și de 'morsa competentă': 'Geoană a pierdut alegerile de prost'/ VIDEO

basescu rade

Traian Băsescu demontează argumentaţia lui Viorel Hrebenciuc, fost şef de campanie al lui Geoană, cu privire la o posibilă fraudare a alegerilor din Diaspora în 2009. Fostul preşedinte afirmă că Geoană a pierdut alegerile "de prost", dar şi din cauză că avea o echipă de campanie slabă. Vizat de ironiile lui Băsescu a fost şi analistul Bogdan Chirieac, pe care l-a numit "morsa competentă".

Vezi şi: Viorel Hrebenciuc, acuzaţii grave şi dezvăluiri: MINCIUNA eficientă a PSD după alegerile din 2009

"De ce a pierdut Geoană alegerile? Nu numai de prost, dar a avut și un staff îndoielnic. Hrebenciuc spunea că după calculele lui la o secție de votare din străinătate nu pot vota mai mult de 1050 de persoane. Sigur, teoria asta este susținută și de cea mai competentă dintre morse, Chirieac, alt dezinformator. Vreau să vă dau cifrele, ca să discutăm pe ceea ce este înregistrat la BEC. În 2007, la secția de la Ambasada României de la Paris, la referendum, ambasador Sabin Pop, deci în niciun caz vreun PD-ist. Au votat 3447 de persoane în 12 ore. O medie de 287 de votanți pe oră. Minciuna lui Hrebenciuc e că erau două ștampile. Minte sau nu a știut, iar asta explică în plus de ce a pierdut Geoană. La Ambasada de la Paris au fost tot timpul cinci cabine și cinci ștampile de vot. În 2009, în turul 2, la 14 ore program de vot, deci cu două ore mai mult decât în 2007, au votat 3785 de persoane, ceea ce înseamnă 270 de voturi pe oră, deci mai puțini decât în 2007. În 2014, tot la Ambasadă, au votat 4150 de persoane, 296 de persoane pe oră. Nu știu de unde scoate morsa competentă, acest cireac, că ar fi fost un vot la 15 secunde. E un vot la un minut. Avem proba că oamenii ăștia nu numai mint - eu sunt convins că Hrebenciuc nu minte -, dar ne arată cât de nepregătiți au fost să gestioneze campania electorală. Este o explicație în plus de ce a pierdut Mircea Geoană. Acasă a pierdut că s-a dus la Vîntu, iar în străinătate s-a putut vota mult mai mult decât credea Hrebenciuc", a declarat Băsescu.

Potrivit fostului preşedinte, declaraţiile pe propria răspundere ale alegătorilor din Diaspora nu pot fi puse la socoteală când se calculează timpul necesar votului, pentru că acestea se completau la coadă, în afara secţiei.

Senatorul PMP a mai precizat că va merge la comisia de anchetă dacă va fi solicitat, cu condiţia ca audierea să fie publică, iar în prealabil membrii comisiei să pună cap la cap procesele verbale din secţii de la aegerile din 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.