Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, răspuns DUR pentru liderul unioniștilor: Nu vă jucați

basescu_40401800_25688300

Preşedintele PMP, Traian Băsescu le-a transmis, duminică, liderilor unionisti că unirea dintre România şi Moldova depinde, în primul rând, autorităţile moldovene şi că un referendum organizat în viitorul apropiat pe această temă este un demers riscant, informează news.ro.

„Când se lansează un referendum, poţi să fii inspirat sau neinspirat. Un referendum îţi poate îngropa o idee, vezi Cameron în Marea Britanie”, a spus Traian Băsescu, dând şi exemplul referendumului din Ungaria, privind imigranţii, care a fost invalidat.

Traian Băsescu susține UNIREA și propune înființarea unui MINISTER

Traian Băsescu, față în față cu liderii unioniștilor la sediul PMP

”Nu vă jucaţi cu referendumurile. Eu abia am trecut unul cu 51,6%, pe o chestiune foarte populară. Părarea mea este că trebuie lansat la momentul potrivit, iar cei care îl lansează şi stimulează trebuie să ştie exact care este momentul potrivit, pentru a fi un succes”, a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a atras atenţia că în deciziile sale, România trebuie să respecte Acordul de la Helsinki, din 1975, care la articolul 1 precizează că frontierele nu se pot modifica prin forţă, dar se pot modifica prin voinţă politică. ”Ar trebui să ajungem la momentul la care, ori printr-un referendum, în Republica Moldova şi în România, sau o decizie a Parlamentului de la Chişinău, să se ajungă la decizia unirii celor două ţări”, a mai afirmat Traian Băsescu.

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.