Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu se face frate cu diavolul ca să treacă peste puntea DNA

basescu parlament

Încă de anul trecut am avertizat că Traian Băsescu, este pe cale de a se alia cu PSD.

„Nu vă mirați de o alianță PMP- PSD, am spus-o mai demult. Obiectivul principal al celor două forțe este lupta anti DNA. Iar acesta este un obiectiv mai puternic decât 3 ministere.

Alianța nu trebuie să fie la vedere. Poate funcționa în Parlament, pe susținerea unor proiecte, dar poate fi pretextul perfect pentru blocarea unui Guvern PNL-USR”, scriam la începutul lui decembrie. (Băsescu premier, pretextul perfect)

Nu a mai fost nevoie de Băsescu pentru a bloca guvernul PNL-USR deoarece victoria PSD-ALDE a fost suficient de confortabilă. Însă utilitatea fostului președinte pentru PSD abia acum se vede.

Dealtfel, președintele PMP a jucat la două capete. Oficial s-a retras din fruntea PMP ca să protejeze (cât de cât) partidul. Mai puțin oficial s-a lăsat fotografiat alături de Elena Udrea, sugerând că vechile loialități nu au fost uitate și doar modul de luptă politică s-a schimbat.

Elena Udrea, despre întâlnirea cu Traian Băsescu la restaurant: Ce au discutat cei doi

Apoi a pregătit terenul cu un interviu pentru Napoca News în care a susținut punctul de vedere al PSD privind abuzul în serviciu

„Eu aș putea să dau apă la moară pe acest subiect, însă sunt prea trecut prin politică pentru a mă mai hazarda… să mint. În realitate, chiar Hotărârea 405/2016 a Curții Constituționale, hotărâre prin care s-a cerut modificarea art.297 din Codul Penal, care vizează abuzul în serviciu și se vorbește de nevoia unei limitări. Adică, de la ce daună e infracțiune? De la un leu, de la doi?” (Băsescu surprinde: Guvernul a avut temei pentru modificarea Codului Penal/ AUDIO).

Pentru ca în final, să susțină PSD direct, de la tribuna Parlamentului.

„Aflăm din declarațiile doamnei procuror-șef al DNA — nu-i rostesc numele ca să nu-mi ceară drept la replică — faptul că DNA are în lucru 2.700 de dosare de abuz în serviciu, în afară de ceea ce este deja în instanță, de cei care sunt deja condamnați. Știți ce înseamnă asta? Însumați abuzul de putere și abuzul în serviciu din toate statele Uniunii Europene și nu știu dacă veți găsi o sută de astfel de dosare în instanțe. Iar îngrijorarea mea este că definiția articolului 297 din Codul penal poate deveni un mijloc, un instrument de punere sub control a oamenilor politici”, a declarat Băsescu citat de Agerpres.

Ca... răsplată pentru un asemenea discurs, Băsescu a primit de la Dragnea inclusiv minute din timpul de tribună al PSD, ca să fie clar cine cu cine se apropie. Dealtfel, unii PSD-iști au chiar aplaudat discursul. Nu toți, pentru că restul trebuie să se dumirească și să accepte noua realitate.

Care este rațiunea acestei schimbări? Evident nu una politică. După derapajele repetate ale lui Băsescu, opoziția la PSD rămăsese unul dintre ultimele elemente care dădeau un minim de identitate PMP. Este, în momentul de față, greu să mai găsești un principiu pe care fostul președinte să nu îl fi abandonat.

Deci beneficiul este de altă natură. Nu putem să nu observăm că Traian Băsescu și Elena Udrea sunt printre beneficiarii unui DNA slab. Dealtfel numele Elenei Udrea a circulat pe unele liste de beneficiari ai grațierii.

 

La finalul glumițelor din Parlament Dragnea i-a invitat în glumă pe Tăriceanu și Băsescu la Parlament. "La un whisky" a comentat Tăriceanu, conform Hotnews. Ce ar mai fi de spus? Nimic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.