Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu şi Turcescu, faţă în faţă. Declaraţii ironice după CONFRUNTARE

basescu turcescu

După zile de scandal în interiorul PMP, pe tema amendamentelor depuse de Traian Băsescu la legea graţierii, fostul preşedinte s-a aflat faţă în faţă cu Robert Turcescu, cel care avertiza pe Facebook că iniţiativa liderului PMP ar putea duce la dispariţia partidului. După şedinţa parlamentarilor PMP, Traian Băsescu şi-a menţinut poziţia de forţă, l-a ironizat pe Turcescu, in vreme ce deputatul a afişat o atitudine mult mai paşnică pe tema graţierii.

Vezi AICI amendamentele depuse de Traian Băsescu la legea graţierii!

"Eu nu sunt genul de politician care să lanseze degeaba o iniţiativă şi nici nu sunt tipul de politician care se răzgândeşte. Asta e specific altora. Eu cred în ce fac. Cred că suntem într-un moment de criză în modul de funcţionare a justiţiei. Cred că este un moment în care putem repara unele lucruri prin iniţiativa guvernului de graţiere şi cred că graţierea nu e o soluţie dacă e singură", a declarat Băsescu, la finalul şedinţei grupurilor parlamentare reunite ale PMP.

Întrebat ce părere are despre afirmaţiile lui Turcescu, cu privire la o dispariţie a PMP în cazul în care partidul nu face o opoziţie vădită la PSD inclusiv pe tema graţierii, fostul preşedinte a răspuns: "Nu vreau să etichetez o asemenea afirmaţie. Dumnezeu să-i dea omului suficientă capacitate de analiză, să înţeleagă cine e Băsescu. Eu nu-s nici Turcescu, nici Tătărescu. Sunt Traian Băsescu, care are punctele lui de vedere şi o experienţă politică uriaşă. Ştiu care sunt problemele statului şi vreau să le îndreptăm." Băsescu a mai precizat că poziţia exprimată de Eugen Tomac a fost discutată în prealabil cu acesta. "Lui Tomac eu i-am cerut să facă anunţul aşa, că e o iniţiativă a mea şi nu a partidului", a mai precizat preşedintele PMP.

Vezi şi: Lovitură GREA pentru Dragnea: Liderul PSD rămâne cu condamnarea definitivă

Vezi şi: Traian Băsescu, atac incendiar la adresa mediului academic: 'S-au plătit cu zece milioane de dolari'

O cu totul altă atitudine a avut Robert Turcescu, deputatul părând că a acceptat argumentele lui Traian Băsescu fără un prea mare entuziasm.

"În primul rând, vreau să vă rog să faceţi o analiză pe textul pe care l-am publicat, pentru că el este un text în apărarea PMP şi ne-am fixat foarte clar direcţia PMP pe care o ştim cu toţii. Eu nu am un conflict, ferească Dumnezeu, cu preşedintele PMP, domnul Traian Băsescu. Prin urmare, cred că s-au făcut mai multe valuri decât era necesar într-un astfel de context. Eu cred că lucrurile sunt foarte clare şi îmi menţin această opinie cât se poate de clar şi o spun apăsat: PMP trebuie să fie, aşa cum a spus-o domnul Traian Băsescu, un partid care să se lupte cu PSD. Astăzi s-a întâmplat un lucru foarte bun, care era necesar şi mă bucur că s-a întâmplat: preşedintele PMP, domnul Traian Băsescu, a venit şi ne-a vorbit celor din grupurile reunite despre amendamentele pe care le-a depus, ne-a explicat raţiunile pentru care le-a depus. Mi se pare o viaţă de partid în siajul firesc, aşa trebuie să se întâmple lucrurile. Din acest moment, cu siguranţă fiecare dintre colegii mei şi eu de asemenea vom analiza, vom gândi aceste amendamente. Cu o parte dintre ele putem să fim de acord, cu o parte dintre ele putem să nu fim de acord. Dacă vom avea puncte de vedere diferite de cele exprimate de preşedinte, le vom spune în interiorul partidului, categoric. Ne-a explicat preşedintele şi de ce nu s-a întâmplat această întâlnire săptămâna trecută, pentru că amendamentele au fost depuse sub presiunea termenului limită pentru adoptarea tacită a legii graţierii", a declarat Turcescu.

Deputatul PMP a mai afirmat că este convins că PMP, "pentru a avea viitor, pentru a rămâne într-adevăr un partid de opoziţie, trebuie să se afle într-o poziţie de opoziţie cu PSD". Turcescu este de părere că o lege a graţierii e necesară, dar subiectul e unul controversat. "Dacă nu ar exista contextul luptei anticorupţie probabil că oamenii ar putea discuta ceva mai relaxaţi", a mai precizat Turcescu, menţionând că îşi va lua un timp de gândire înainte de a decide dacă va susţine sau nu amendamentele lui Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.