Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu taxează 'prostia şi ridicolul' PNL: 'Dacă ar exista o poliție a politicii...'

basescu

Traian Băsescu îi critică pe liberali pentru felul în care au gestionat situaţia măririlor salariale. Fostul preşedinte afirmă că, deşi PNL are dreptate în principiu, liderii partidului au reuşit să facă un dezastru electoral din comunicarea publică pe acest subiect, în timp pe social-democraţii au profitat din plin.

Vezi şi: PNL a contestat votul din Camera Deputaților și amenință cu plângeri penale

"Azi nu analizez dacă se poate, ci doar incompetența în politică. Versatul și demagogul PSD a introdus în Parlament, pe ultima sută, modificări prin care se măresc salariile bugetarilor din sectoare cu cea mai mare acoperire electorală: educație, sănătate, asistență socială.

De dragul opoziției și de teamă că pierd inițiativa, liberalii nu participă la votul din Parlament și reclamă că bugetul nu poate susține măririle salariale. Mai mult, liberalii reușesc să țină scandalul la cote maxime, cerând verificarea cvorumului și amenințând cu atacarea la CCR. Nu se puteau crea condiții mai bune pentru versații politicieni pesediști pentru a arăta că ei luptă pentru mărirea salariilor, în timp ce PNL-ul este împotrivă.

Vezi şi: Scandal URIAȘ: Dragnea, reacție DURĂ după ce Guvernul a atacat la CCR majorarea salariilor

Și pentru că viața ne arată că în politică nu există limite pentru prostie și ridicol, ieri seară, pe toate televiziunile, pesediștii îi băteau în cap pe liberali cu propriul lor program în care este scris negru pe alb că ei vor mări salariile din sănătate, educație și asistență socială chiar de la 1 ianuarie 2017. Adică exact ce a făcut PSD-ul în Parlament.

Ce să mai spun despre faptul că liberalii au reușit să antreneze de partea lor și pe Dacian Cioloș, dar și pe Președintele Iohannis. Altfel, dezastrul electoral ar fi fost incomplet.

Dacă ar exista o poliție a politicii, care să sancționeze greșelile la fel cum este la circulație, cu siguranță conducerea liberalilor în frunte cu doamna Gorghiu și-ar pierde dreptul de a conduce PNL. Culmea politicii este că liberalii au dreptate", scrie Băsescu pe Facebook.

Vezi AICI de majorări salariale au fost votate luni în Parlament!

Camera Deputaţilor a adoptat luni legea de aprobare a OUG 20/2016, căreia i-au adăugat câteva amendamente prin care se majorează salariile din educaţie, sănătate şi asistenţă socială. Guvernul a criticat legea, susţinând că are un impact bugetar prea mare, iar majorările salariale nu ţin cont de eliminarea unor inechităţi. Atât Guvernul, cât şi PNL au anunţat că vor ataca legea la CCR, în vreme ce liberalii au acuzat PSD că au votat deşi în sală erau mai puţini deputaţi decât numărul anunţat oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.