Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu tună şi fulgeră: Criza refugiaţilor, generată de Occident. Atac la Merkel

basescu

Traian Băsescu continuă să combată vehement posibilitatea ca România să accepte câteva mii de refugiaţi pe teritoriul său. Într-o intervenţie în forţă la B1 TV, joi seara, fostul preşedintele a susţinut că "Romania are toate premisele să nu fie solidară cu ce vrea doamna Merkel, domnul Hollande şi, probabil, premierul olandez".

Fostul şef de stat susţine că România a averizat puterile occidentale că încurajarea răsturnării regimurilor dictatoriale din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord va duce la situaţii de criză. Traian Băsescu mai afirmă că poziţia sa este una realistă, în ciuda faptului că îi dau lacrimile când vede imaginile cu refugiaţi.

Vezi şi: ALERTĂ Plan de ultimă oră al UE: România ar urma să preia 7000 de refugiaţi

"Eu am spus și în intervenția mea de acum câteva zile, când am fost categoric împotriva unei poziții prin care România să accepte primirea refugiaților. Îmi mențin poziția că România ar face o mare greșeală să intre în categoria statelor membre care vor accepta refugiați, indiferent că sunt din Siria, din Magreb sau Afganistan.

România are piloni extrem de puternici în Consiliul European. Nu e treaba mea să le spun public, e treaba reprezentanților României să valorifice acele poziții.

Vreau să spun un lucru. România și-a pus piloni în interiorul Consiliului European asupra Orientului Mijlociu, Asupra Libiei și Siriei, care sunt acum marile goluri, care îi pot folosi la o poziție prin care să spună: România v-a avertizat, dar ați luat-o pe cont propriu. Nu ne puneți să plătim o factură pe care voi ați generat-o.

Vezi şi: Poza care a emoționat profund întreaga Europă / FOTO

Povestea cu solidariatea trebuia să funcționeze atunci când România a atras atenția cu Siria și Libia, cu ce punem în locul dictatorilor. Și am pus Statul Islamic care își trimite oamenii peste mări. Pentru că Stat Islamic deține exploatări petroliere, deține în Siria și Irak zone de control are resurselor petroliere pe care le valorifică. Și în acest val de care ne e milă, intră și oameni finanțați de cei care dețin astfel de resurse.

Îi văd și eu că sunt chinuiți, dar când ești șef de stat în loc de inimă trebuie să ai o piatră. În condițiile în care avem un acord de la Dublin care spune clar că care sunt regulile UE cu privire la imigrația ilegală. Cine crede că astfel de valuri se preiau doar prin a le oferi cazare se înșală profund”, a declarat Traian Băsescu în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, difuzată la B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.