Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu vrea Statele Unite ale Europei şi euro: 'Integrare, integrare, integrare'

basescu parlament

Fostul preşedintele Traian Băsescu a susţinut, de la tribuna Parlamentului, într-un discurs cu ocazia vizitei preşedintelui CE Jean-Claude Juncker, că UE trebuie să se îndrepte spre Statele Unite ale Europei, iar România trebuie să adere urgent la zona euro.

Vezi şi: Băsescu, aplaudat cu entuziasm de parlamentarii PSD. Replică ironică pentru Tăriceanu

"Eu sunt un optimist legat de evoluţiile UE. Depinde de noi unde vrem să fim în interiorul UE. Nu voi ezita să susţin că UE este în primul rând o realitate care vorbeşte de la sine despre puterea solidarităţii şi despre pace. (...)

Am un disagreement cu Jean-Claude Juncker înca din cei 10 ani de mandat. Daca Jean Claude nu este un promotor al Statelor Unite ale Europei, eu sunt unul dintre politicienii care susţin că la orizont obiectivul major trebuie sa fie crearea Statelor Unite ale Europei. Este soluţia pentru toti cetăţenii UE. Dar până să ajungem la Statele Unite ale Europei, marea problema a UE este integrarea statelor. Fac o afirmaţie care poate o să vă surprindă: procesul de globalizare face imposibil ca vreunul dintre statele UE să reziste pe piaţă dacă nu continuă accelerat procesele de integrare.

Problema e că nimeni nu poate controla procesele de globalizare. A doua problemă este unde vrem să fim pe parcursul acestui proces incontrolabil. Vrem să fim pe puntea de comandă sau vrem să fim printre cei care se apară de efectele globalizării? Iar eu susţin că o integrare puternică dă şanse statelor să fie parte a deciziilor în procesele de globalizare. Avem obligaţia pentru cetăţenii europeni să accelerăm integrarea statelor în UE, pentru a nu-i pune să suporte fiecare in parte efectele unei globalizări la care nu ne putem opune. Pentru cetăţenii noştri este integrare, integrare, integrare în UE", a declarat Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.