Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BĂTĂI la granița bulgaro-turcă: Naționaliștii bulgari îi opresc pe turcii cu dublă cetățenie / VIDEO

Poliţia bulgară a înlăturat vineri baricadele pe care manifestanţi naţionalişti le-au instalat la punctele de trecere a frontierei cu Turcia pentru a-i opri pe turcii cu dublă cetăţenie şi ceea ce ei numesc 'turismul electoral' la alegerile parlamentare anticipate de duminică, transmite DPA.

Intervenţia poliţiei împotriva demonstranţilor care blocau autobuzele venite dinspre Turcia s-a produs după o întâlnire a premierului interimar Ognian Gerdjikov cu ministrul de interne Plamen Uzunov, a relatat postul naţional de radio, scrie agerpres.ro.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Manifestanţi naţionalişti bulgari au blocat vineri accesul autocarelor la cele trei puncte de trecere a graniţei cu Turcia, pentru a-i împiedica pe alegătorii originari din rândurile minorităţii turce din Bulgaria şi care trăiesc în ţara vecină să vină să voteze în alegerile legislative anticipate de duminică, au indicat organizatorii.

"Vom fi aici zi şi noapte pentru a apăra suveranitatea patriei noastre", declarase pentru France Presse, Valeri Simeonov, copreşedinte al coaliţiei naţionaliste Patrioţii Uniţi, care, potrivit sondajelor, va avea un rol cheie în formarea viitorului guvern bulgar.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

La principalul punct de frontieră, Kapitan Andreevo, traficul era controlat de un grup de circa 50 de manifestanţi dotaţi cu megafoane la care se difuzau cântece patriotice şi cu banderole pe care se puteau citi sloganuri ca "Bulgaria mai presus de toate!" sau "Fără ingerinţă turcă!".

Relaţiile dintre Bulgaria şi Turcia s-au tensionat înaintea votului de duminică, autorităţile bulgare acuzând Ankara de ingerinţă în treburile interne ale ţării prin sprijinul făţiş acordat noii formaţiuni pro-turce Dost, considerată mai favorabilă preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan decât formaţiunea tradiţională a etnicilor turci, Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (MDL).

Citește și: INCREDIBIL Faimosul Stephen Hawking pleacă în SPAȚIU

Minoritatea turcă din Bulgaria, moştenire a secolelor de suveranitate otomană din Balcani, numără în prezent circa 700.000 de persoane, dintr-o populaţie totală de 7,4 milioane.

Cel puţin 200.000 de bulgari din rândul acestei minorităţi trăiesc în Turcia. Dintre aceştia, de regulă între 60.000 şi 90.000 votează la alegerile din Bulgaria, dar un recent amendament la legea electorală bulgară a redus de la 100 la 35 numărul secţiilor de vot disponibile alegătorilor bulgari în afara UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.