Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaie ca-n filme într-o primărie / VIDEO

Ucraina-bataie-parlament

Mai mulţi constănţeni din localitatea Mihai Kogălniceanu au mers să le ceară socoteală aleşilor pentru că nu sunt repartizate apartamentele dintr-un bloc ANL.

Citește și: DETALII din intimitate, special pentru președinte: La asta nu poate renunța Carmen Iohannis

Ceea ce trebuia să fie ședința Consiliului Local al comunei constănțene Mihail Kogălniceanu s-a transformat într-un imens scandal, potrivit reporterntv.ro.

Citește și: EVZ: Adevărul despre legătura dintre Traian Băsescu și șeful de la Rutieră, reținut nițel de procurori

În holul neîncăpător al Primăriei în care s-a ținut întrunirea au venit mai mulți localnici pentru a le cere socoteală consilierilor pentru faptul că nu se repartizează apartamentele din cel de-al doilea bloc ANL din comună. Fostul primar, Iosif Valer Mureșan, a fost la un pas să fie luat la bătaie de unii localnici, iar o femeie a folosit un limbaj obscen la adresa lui.

Conflictul a degenerat când și-a făcut apariția Mihai Caratană, un cunoscut scandalagiu din localitate. Acesta s-a luat la ceartă cu același fost primar, iar la un moment dat s-a îmbrâncit cu un alt consilier local.

Spiritele s-au calmat abia după ce a fost chemată poliția. Oamenii care așteptau să primească o locuință spun că au ajuns la capătul răbdării, mai ales că blocul este terminat.

Consilierii de la PSD acuză că lista repartizării locuințelor ANL este ilegală și spun că pe ea se află doar 13 persoane îndreptățite să primească o casă. Despre restul, social-democrații spun că ori au depășit vârsta legală pentru acest program, ori au mai avut o casă și nu au dreptul să ceară o alta.

"Noi nu aveam cum să votăm niște dosare care sunt total în afara legii. Și aici mă refer la persoane care au 43 de ani, persoane care au 37 de ani, persoane care și-au pierdut casa la bancă. Din cele 29 de dosare pe care le-am analizat, 12 sau 13 sunt corecte. De la constituirea Consiliului Local totul se face sub presiune, cu injurii aduse consilierilor PSD. S-au aruncat cu mere, cu ouă, am fost înjurați, scuipați. Astăzi am fost sechestrați", a declarat Iosif Valer Mureșan, consilier local PSD.

În tabăra politică adversă, primarul liberal din Mihai Kogălniceanu, Ancuța Belu, susține că lista repartizărilor a fost întocmită în conformitate cu legea.

"La fiecare ședință a fost refuzată votarea hotărârii de consiliu din diverse motive. Prima dată, motivul colegilor mei a fost că pe listă ar fi acoliți. Vreau să vă repet că nu am pe nimeni. Acea comisie a fost înființată legal. Voi face o adresă către Agenția a Locuințelor de Stat și către Ministerul Dezvoltării să vedem cum putem rezolva problema", a precizat Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.

Ședința de consiliu local a fost suspendată, iar beneficiarii trebuie să mai aștepte până vor primi locuințele. Până atunci, conflictul de la întrunire este anchetat de polițiști care au primit mai multe plângeri penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.