Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BĂTAIE ca-n filme pe un aeroport din Rusia: Liderul Opoziției a fost atacat de cazaci / VIDEO

Liderul de opoziţie Alexei Navalnîi şi colegi activişti anticorupţie au fost atacaţi, puşi la pământ şi loviţi de un grup de bărbaţi, marţi, pe un aeroport din sudul Rusiei, conform unei înregistrări video postate pe reţelele de socializare, transmite Reuters.

În înregistrarea video se vede cum atacatorii, descrişi de Navalnîi ca fiind cazaci care purtau căciuli tradiţionale din blană, unii având haine în stil militar şi cizme negre, stropesc grupul de activişti în afara terminalului aeroportului Anapa, la circa 1.500 de kilometri sud de Moscova, după care încep să îi atace.

Citește și: Acestea sunt cele mai ciudate legi din Europa: Citești și te crucești

Dmitri Slaboda, unul dintre cazaci, a spus că planul iniţial era doar de a-i stropi cu lapte pe Navalnîi şi pe susţinătorii săi şi de a-i insulta, dar că lucrurile au devenit violente după ce unul dintre activişti ar fi îmbrâncit şi doborât la pământ un cazac în vârstă.

"Ciocnirea a izbucnit din cauza acelei lovituri. Noi doar voiam să le arătăm că Navalnîi, care trăieşte din bani americani, nu este binevenit aici", a spus Slaboda, pentru postul de radio Govorit Moskva.

Citește și: Țara care a introdus pedepse pentru copiii care-și neglijează părinții

Unul dintre activişti a putut fi văzut întins la pământ după ce a fost lovit. Navalnîi a spus că bărbatul a trebuit ulterior spitalizat. Alte cinci persoane, între care şi Navalnîi însuşi, au fost rănite.

Paramilitarii cazaci, care se descriu ca fiind patrioţi conservatori, au ajutat Rusia la anexarea Crimeii de la Ucraina în 2014.

Citește și: Nu a mers pistolul și l-a testat pe mână/ VIDEO ȘOCANT

Membrii miliţiilor cazace au atacat de asemenea şi grupul punk Pussy Riot cu bice şi gaze lacrimogene la Soci, oraşul care a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă, în 2014, când membrele trupei încercau să cânte o melodie care îl ironiza pe Putin.

În vârstă de 39 de ani, Navalnîi, care a fost acuzat de oficiali guvernamentali, în frunte cu preşedintele Vladimir Putin, de luare de mită, este unul dintre liderii proeminenţi ai restrânsei opoziţii liberale din ţară şi iniţiatorul Fundaţiei Anticorupţie din Rusia.

Citește și: Vârsta sexuală e determinată de gene: Iată ce alți factori influențează

În Rusia vor avea loc alegeri parlamentare în septembrie, iar grupul său se întorcea de la un 'team building', care a avut loc în zonă, în momentul când a fost atacat.

Navalnîi a spus că atacul a fost comis de circa 30 de cazaci, care ar fi lovit de asemenea şi femei.

Citește și: VIDEO SENZAȚIONAL Cum își protejează rușii mașinile când dă grindina

El a acuzat poliţia că nu a intervenit pentru a opri violenţele şi că a ajutat la pregătirea atacului, scrie agerpres.ro.

Poliţia a precizat pentru agenţia de presă Interfax că investighează atacul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.