Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaie cu sticle în cap între liberali și Iohannis

iohanis

Incapabili să ia un scor care să le permită să guverneze într-o majoritate simplă, Iohannis le oferă partenerilor politici de la PNL un târg de nerefuzat. Venirea la guvernare alături de adversarii (foști colaboratori) de la PSD, cu un premier neutru, Cioloș.

Cioloș n-ar veni cu mâna goală la acest târg. Ar vrea să aducă cu el câțiva miniștri care au înțeles în 2016 cum stau lucrurile pe portofoliile lor. Pe Ghinea, Voiculescu și Borc. Domenii foarte importante pentru evoluțiile economice și sociale: fonduri europene, sănătate, economie.

Cel mai bun aranjament posibil pentru un partid care cu greu a reușit să sară de 30% la alegerile locale.

Dar liberalii nu sunt deloc încântați să împartă jumătatea care le revine în guvern cu niște tehnocrați neica-nimeni.

Simțindu-le nemulțumirea, Iohannis a lansat zvonul ca Cioloș și echipa s-ar putea înscrie în USR -ul lui Nicușor Dan. Asta ar fi o lovitură mortală dată liberalilor, dar și o autoincendiere a lui Iohannis însuși. Într-un asemenea scenariu, practic, scorurile PNL și USR s-ar echilibra așa mult, încât Iohannis ar fi nevoit să dea premierul PSD, oricare ar fi majoritatea formată (diferența între PSD și următorul clasat ar fi de cel puțin 10 puncte).

Liberalii au mirosit bluful și și-au tras niște sondaje care, ce să vezi, arată că: 1. Popularitatea tehnocraților lui Cioloș ajunge la piciorul broaștei, așadar nu e nevoie de ei nici în PNL și nici în guvern. 2. PNL are de trei ori scorul USB/R în București.

Ambele sunt glume proaste pentru cunoscători. Primo, dacă popularitatea e criteriul pentru a intra în guvern sau în politică, atunci 99% din liderii liberali, în frunte cu Blaga și Gorghiu ar trebui să plece de mâine acasă. Secundo, PNL în București va lua tot 10% și la parlamentare, iar USB tot 25%. Rezultatele de la locale nu mint. Sondajele, adeseori.

Lovitura liberalilor echivalează cu un scaun în cap pe care binefăcătorul Iohannis îl primește pe neașteptate. De văzut replica blajinului președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.