Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BBC: Avionul Malaysia Airlines ar fi fost doborât de un avion militar ucrainean

Armed pro-Russian separatist stands at a site of a Malaysia Airlines Boeing 777 plane crash in the settlement of Grabovo in the Donetsk region

Ies la iveală noi amănunte şocante în privinţa prăbuşirii avionului Malaysia Airlines. Avionul Malaysia Airlines, care s-a prăbușit în iulie 2014, în estul Ucrainei, ar fi fost doborât de un avion militar ucrainean, nu de o rachetă lansată de rebelii separatiști. Mai multe ipoteze șocante sunt prezentate într-un documentar realizat de BBC. Raportul oficial arată că aeronava, care se îndrepta către Kuala Lumpur, a fost doborâtă de o rachetă aer-sol, care a fost lansată dintr-o zonă controlată de rebelii pro-ruși.

Citeşte şi: Elena Udrea nu l-a vrut pe Robert Turcescu candidat PMP: 'Voiam un om politic'

Cu toate acestea, documentarul care analizează tragedia aviatică soldată cu 298 de morți prezintă noi dovezi, care sugerează că aeronava ar fi fost doborâtă de un avion militar ucrainean. Martorii exploziei ar fi văzut cel puțin un avion de luptă în aer. “Am auzit o bubuitură. La început am văzut fum negru și două avioane, micuțe precum cele de jucărie. Unul a zburat drept, iar celălalt s-a întors când s-a auzit bubuitura, iar apoi a revenit de unde plecase”, a povestit un martor, potrivit express.co.uk. Un jurnalist german a stat de vorbă cu peste 100 de martori, dintre care șapte au spus că au văzut un avion de luptă. “Unul dintre ei chiar mi-a povestit cum a văzut lansarea unei rachete. Era o linie micuță pe cer care a intrat în nori. Apoi s-a auzit bubuitura”, a povestit jurnalistul Billy Six. La scurt timp după ce avionul a fost doborât, presa rusă a scris că avioane militare ucrainene au zburat aproape de aeronava Malaysia Airlines. Numele unuia dintre piloți a fost făcut public în presa rusă. Într-un interviu, el a negat acuzațiile. “Nu am zburat pe 17 iulie. Mecanicul a spus că trei aeronave au plecat în misiune, dar că doar eu m-am întors. Din nou, însă, asta s-a întâmplat pe 23 iulie”, a declarat pilotul ucrainean. El a spus că aeronava nici măcar nu era încărcată cu rachete aer-aer, ci doar cu rachete aer-sol.

Citeşte şi: Elena Udrea rupe tăcerea la DNA: 'Cătălin Predoiu şi Emil Boc sunt implicați în dosarul Gala Bute'

O altă teorie șocantă privind tragedia aviatică din estul Ucrainei indică un complot al CIA. Agenți CIA ar fi pus bombe la bordul avionului. Un anchetator privat susține că aceștia ar fi fost ajutați de serviciile secrete olandeze, dar și de cele ucrainene. “Acest act terorist a fost un pretext pentru a intensifica, în primul rând, sancțiunile împotriva Rusia, în al doilea rând pentru a arăta lumii că Rusia este o țară barbară și, în al treilea rând, pentru a întări prezența NATO în Europa, în special în Ucraina”, a declarat Serghei Sokolov, anchetator privat. El a spus că nu a găsit deloc șrapnel care să provină de la o rachetă BUK, cea care ar fi fost folosită de rebelii pro-ruși. Cu toate acestea, o echipă britanică susține varianta oficială a prăbușirii avionului și anume că aeronava a fost doborâtă de o rachetă Buk de rebelii separatiști. Documentarul “Conspiracy Files: Who Shot Down MH17?” va fi transmis pe 3 mai de BBC Two, conform libertatea.

Citeşte şi: PNL a făcut o contestație la CCR în legătură cu numirea șefului TVR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.