Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarus lansează acuzaţii dure de spionaj la adresa corespondentului televiziunii ucrainene

Belarus

Belarusul l-a acuzat de spionaj pe corespondentul postului de televiziune public al Ucrainei, Pavel Şaroiko, arestat pe 25 octombrie, a anunţat luni la Minsk purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Securitatea Statului din Belarus (KGB- conform iniţialelor sale), citat de agenţia EFE.

'KGB-ul l-a surprins în flagrant pe angajatul serviciului de informaţii al Ministerului Apărării din Ucraina, Pavel Şaroiko. Dată fiind experienţa sa ca şef pe sectorul presă în direcţia generală de informaţii, a fost trimis corespondent al televiziunii ucrainene de stat ca acoperire pentru adevărata sa activitate', se mai arată în comunicatul emis de serviciul de contraspionaj din Belarus, ce susţine de asemenea că 'Şaroiko a admis că este agent acoperit al serviciului militar de informaţii' ucrainean.

Potrivit KGB, corespondentul televiziunii ucrainene avea ca misiune 'să creeze o reţea de agenţi care să culeagă informaţii secrete din mediul politico-militar în schimbul unor recompense băneşti'. 'S-au obţinut probe evidente privind activitatea ilegală a lui Şaroiko. La percheziţie au fost găsite copii ale rapoartelor trimise', mai precizează serviciul de informaţii din Belarus, conform Agerpres.

De asemenea, un consilier al ambasadei Ucrainei la Minsk, considerat a fi ofiţerul de legătură al lui Şaroiko, a fost expulzat din Belarus. Deşi arestarea lui Pavel Şaroiko a avut loc pe 25 octombrie, ea nu a fost anunţată iniţial de autorităţile din Belarus, ci de şeful televiziunii ucrainene vinerea trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.