Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia reduce numărul militarilor care patrulează pe străzi, dar menţine nivelul alertei teroriste

www.voanews.com
belgia politie

Guvernul federal belgian a decis să reducă cu aproximativ o treime, de la 1.808 la 1.205, numărul militarilor desfăşuraţi pe străzile principalelor oraşe după atacurile teroriste din luna martie, a anunţat vineri agenţia Belga, citată de EFE. 

Totuşi, nivelul alertei teroriste rămâne trei, cel maxim fiind patru, ceea ce înseamnă că riscul unor atacuri este în continuare ridicat. Dar ministrul belgian de interne, Jan Jambon, nu a exclus o nouă reducere a numărului militarilor care patrulează pe străzi, cifra pe care el a avansat-o fiind de 1.089 soldaţi. 

La rândul său, ministrul apărării, Steven Vandeput, a confirmat reducerea efectivelor armatei trimise să asigure securitatea publică, dar fără să menţioneze cifre, el vorbind în schimb despre o supraveghere 'mai dinamică'. 

Armata a început acţiunile de patrulare pe străzile oraşelor din Belgia după atacul de la Paris, în ianuarie 2015, asupra redacţiei publicaţiei satirice Charlie Hebdo, efectivele fiind suplimentate în urma atentatelor care au avut loc anul acesta în martie la Bruxelles. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.