Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu: Israel nu-i va permite Statului Islamic să deschidă un nou front la graniţă

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat luni că Israelul nu va permite un nou ''front al terorii'' în Platoul Golan, avertisment lansat la o zi după confruntările dintre militanţi ai grupării Stat Islamic (SI) şi soldaţi israelieni, relatează agenţia Xinhua. ''Au avut loc tentative de atacare a forţelor noastre'', a declarat Netanyahu în cadrul unei reuniuni a partidului său, Likud, referindu-se la atacul cu focuri de armă şi obuze de mortieră lansat duminică de către militanţi ai Statului Islamic în apropiere de graniţa Siriei cu Israelul.

''Nu vom permite islamului radical să deschidă un front împotriva noastră în Platoul Golan'', a declarat Netanyahu, adăugând că Israelul nu va permite în nici un fel atacurile şi, dacă este nevoie, va ataca inamicul. Duminică, militanţi ai SI au tras asupra unor soldaţi israelieni cu o mitralieră montată pe un camion. Israelul a ripostat imediat efectuând o lovitură aeriană în cursul căreia au fost omorâţi cei patru atacatori aflaţi în vehicul, conform Agerpres.

În plus, Forţa aeriană a Israelului a bombardat un complex folosit de către militanţi ai SI în partea siriană a Platoului Golan în noaptea de duminică spre luni. Potrivit unor relatări, aceasta a fost prima confruntare dintre soldaţi israelieni şi militanţi ai Statului Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.