Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlusconi se gândeşte dacă la 80 de ani să revină în politică sau să-şi consolideze rolul de bunic

Fostul premier italian Silvio Berlusconi împlineşte joi vârsta de 80 de ani departe de viaţa publică, afirmând că doreşte să facă un pas înapoi în politică, o amantă ingrată despre care susţine că nu a iubit-o niciodată, deşi presa italiană nu exclude posibilitatea ca el să se implice din nou activ în chestiunile politice, mai ales că partidul său de dreapta 'Forza Italia' se află într-un regres vizibil, comentează agenţiile AFP şi EFE.

Citeşte şi: Proorocirea lui Victor Ponta despre Vasile Blaga s-a adeverit

'Încă privesc cu incertitudine viitorul meu. Lucrul pe care l-am decis, probabil cel mai important, este că voi petrece mai mult timp cu copiii şi nepoţii', a spus el într-un interviu publicat miercuri de săptămânalul 'Chi', deţinut chiar de familia Berlusconi.

Obişnuit să fie mereu în centrul atenţiei, Silvio Berlusconi îşi aniversează ziua de naştere complet retras după o operaţie pe cord, cu cea mai iubită afacere a familiei sale, echipa de fotbal AC Milan, vândută unor întreprinzători chinezi şi cu partidul 'Forza Italia', pe care l-a înfiinţat în anul 1994, ajuns cu popularitatea la un minim istoric.

Vezi şi: OFICIAL - Vasile Blaga a decis: NU mai candidează/ UPDATE

În pofida chirurgiei estetice şi a implanturilor capilare, Berlusconi îmbătrâneşte vizibil, iar în cele două luni care au trecut de când a ieşit din spital nu a avut nicio apariţie publică şi s-a refugiat la reşedinţa de la Arcore, aproape de Milano, alături de logodnica sa, Francesca Pascale, cu aproape o jumătate de secol mai tânără decât el.

'Nu m-am gândit niciodată la vârsta mea, dimpotrivă, mereu am trăit ca şi când aş fi avut 40 de ani, dar a venit operaţia şi am conştientizat că am 80 de ani', mărturiseşte fostul premier în interviul publicat miercuri.

'Politica nu m-a pasionat niciodată. M-a făcut doar să risipesc timp şi energie, dar am decis să mă implic numai pentru a împiedica sosirea comuniştilor la putere', susţine Berlusconi, care a condus guvernul de la Roma în anii 1994-1995, apoi între 2001 şi 2006 şi în final între 2008 şi 2011.

Citește și: INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: ‘Am vorbit cu Camelia Voiculescu’

Dar italienilor le vine greu să creadă că, în pofida vârstei, Berlusconi se va mulţumi cu rolul de bunic care-şi creşte nepoţii. De altfel, incertitudinile sunt alimentate de colaboratorii săi cei mai apropiaţi, cum este avocatul Nicola Ghedini, care într-un interviu acordat recent cotidianului 'Libero' a afirmat că aşteaptă cu încredere sentinţa Tribunalului de la Strasbourg în dosarul de fraudă fiscală din cauza căruia lui Berlusconi i s-a interzis să participe la orice alegeri până în anul 2019.

Citește și: Cine a încălcat armistițiul? Băsescu-Ponta-Ghiță sau Kovesi-Coldea?

Şi presa italiană scrie despre o posibilă revenire a lui Berlusconi pe scena politică. Astfel, cotidianul 'Corriere della Sera' avansează ipoteza că el pregăteşte un al treilea proiect politic, după 'Forza Italia' şi coaliţia de centru-dreapta 'Poporul Libertăţii', proiect care ar urma să iasă la suprafaţă în primăvară. Şi unii analişti cred că Berlusconi pune ceva la cale din fortăreaţa de la Arcore.

Deocamdată, până la o decizie privind politica, organizatorul petrecerilor Bunga-Bunga îşi va sărbători împlinirea vârstei de 80 de ani cu o cină simplă şi intimă alături de Francesca şi de cei cinci copii, născuţi în urma a două căsătorii, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.