Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Big Brother vine în Bucureşti!

Fie că mergem la serviciu, ne conducem copiii la şcoală sau ne însoţim părinţii la spital, trăim zilnic, imediat ce păşim în spaţiul public, un sentiment de frică. Mai uşoară sau mai accentuată, aceasta este o prezenţă constantă în vieţile noastre. Suntem obişnuiţi să ne uităm mereu peste umăr, evităm să descoperim frumuseţea străduţelor înguste, dezvoltăm obsesii bolnăvicioase, ne somăm copiii să intre în case la căderea nopţii.

În lipsa unui sistem de siguranţă publică eficient, am devenit, cu alte cuvinte, prizonierii fricii. Celor care nu ni s-a întâmplat, spunem cu recunoştinţă că am avut noroc. Asta este realitatea Bucureştiului de astăzi. Siguranţa e o chestiune de noroc.

Doar în Sectorul 1 din Bucureşti au fost înregistrate anul trecut peste 26.000 de sesizări de posibile infracţiuni. Pentru cei 230.000 de locuitori ai acestui sector, avem instalate doar 379 de camere de supraveghere, adică una la 607 oameni. Prin comparaţie, în Marea Britanie funcţionează câte o cameră de supraveghere la aproximativ 14 oameni, numărul total ajungând la cinci milioane de camere de supraveghere în întreaga ţară.

Este una dintre cele mai corecte şi rentabile metode de prevenţie a infracţionalităţii de toate tipurile şi de descurajare a celor obişnuiţi să îi crească rata. Este o soluţie aplicată în toate capitalele europene, un sistem care şi-a dovedit eficienţa. În anul 2009, de exemplu, în 95% din cazurile de omor din Scotland Yard au fost folosite drept dovezi imagini înregistrate de camerele de supraveghere. Şi în România, reprezentanţii poliţiei au recunoscut că infracţionalitatea a scăzut cu până la 50% în zonele în care au fost instalate camere de supraveghere.

Big Brother nu este în acest caz nici despre urmărire, nici despre încălcarea dreptului la intimitate. În spaţiul public avem obligaţia să respectăm regulile şi legea, iar statul are obligaţia de a ne garanta siguranţa.

În calitate de candidat la Primăria Sectorului 1, mi-am asumat angajamentul de a instala peste 2000 de camere de supraveghere în sectorul 1, astfel încât acesta să devină cel mai sigur loc din România. Siguranţa nu este o chestiune de noroc!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.