Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț TERIBIL al ATENTATULUI de la Londra: Anunțul OFICIAL al autorităților / VIDEO

UPDATE Un oficial din cadrul Poliţiei Metropolitane a declarat că incidentul din zona Podului Westminster este "în desfăşurare", într-o declaraţie de presă televizată al cărei text a fost postat ulterior pe contul de Twitter al instituţiei.

"Permiteţi-le serviciilor de intervenţie să gestioneze acest incident în desfăşurare", se arată în declaraţia comandantului BJ Harrington, care a anunţat că a fost lansată o anchetă antitero.

"Azi, de la ora 14:40, Poliţia Metropolitană a acţionat în urma unui incident produs în apropiere de Piaţa Parlamentului şi care a fost declarat drept un incident terorist. Deşi opţiunile rămân deschise cu privire la motivele din spatele atacului, a fost deja lansată o anchetă antitero. În acest moment voi confirma ceea ce ştim că s-a petrecut, însă nu voi face speculaţii. Ne-au parvenit mai multe sesizări diferite, legate de o persoană aflate în apele râului Tamisa, de o maşină care a intrat în pietoni şi de un bărbat înarmat cu un cuţit. Ofiţerii de Poliţie se aflau deja în zonă, ca parte a operaţiunilor noastre de rutină. Imediat au fost detaşate forţe de poliţie suplimentare, inclusiv ofiţeri înarmaţi. Colaborăm îndeaproape cu serviciul de ambulanţă şi cu pompierii", a spus oficialul londonez.

Harrington le-a transmis localnicilor şi turiştilor să evite zona unde s-au produs incidentele, pentru a le permite anchetatorilor să îşi deruleze activitatea şi le-a cerut martorilor să coopereze cu anchetatorii şi să predea imaginile surprinse în timpul atacului.

"Le cerem oamenilor să rămână vigilenţi şi să anunţe imediat ce remarcă ceva suspect", se mai arată în declaraţia de presă.

UPDATE Cel puţin două persoane au murit în urma atacului terorist care a avut loc miercuri în apropiere de sediul Parlamentului britanic, potrivit unor surse citate de postul Sky News.

Un comandant din cadrul Scotland Yard a declarat într-o scurtă informare de presă că "există mai multe persoane rănite în incident, inclusiv poliţişti", dar nu a furnizat mai multe detalii.

Citește și: O femeie a făcut SEX ÎN PARCARE, în văzul tuturor, cu un bărbat ajuns inconștient: A fost ARESTATĂ, iar explicațiile sunt HALUCINANTE / VIDEO

El a făcut un apel la martorii incidentului să ia legătura cu autorităţile, iar la cei care au făcut fotografii sau filmări în zona atacului, să le predea anchetatorilor.

Anterior, un reprezentant al spitalului londonez St. Thomas, unde au fost transportate victimele, declarase că o femeie a murit şi că unele dintre persoanele aflate în grija medicilor au suferit răni grave.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

Bilanţul iniţial al incidentului de pe podul Westminster era de cel puţin 12 răniţi.

Un poliţist a fost înjunghiat în dreptul uneia dintre intrările în clădirea Parlamentului, iar individul care îl atacase cu un cuţit a fost împuşcat.

Citește și: Declarațiile adolescentei din Turda care a fost RĂPITĂ, SECHESTRATĂ și VIOLATĂ de un străin: Ce i-a spus acesta

O femeie a murit în urma atacului de miercuri de pe Podul Westminster din Londra, anunţă The Guardian, citând surse medicale preluate Press Association.

Sursa citată precizează că multe dintre persoanele rănite aflate în grija medicilor de la spitalul londonez St. Thomas au suferit "răni cumplite", scrie agerpres.ro.

Reacția ALDE după ce Dumitru Zmău a protestat în chiloți în fața Palatului Parlamentului

Postul BBC rezumă principalele momente ale incidentului de securitate care a avut loc miercuri în zona de lângă sediul Parlamentului, incident pe care Poliţia Metropolitană îl califică drept unul de natură teroristă.

În jurul orei locale 14:40, un autoturism marca Hyunday, de culoare gri, a intrat în zona rezervată pietonilor de pe Podul Westminster şi i-a lovit pe trecătorii care i-au ieşit în cale.

Citește și: Femeia acuzată de INCEST spune că va continua relația cu fiul ei, deși judecătorii i-au interzis

Maşina a circulat pe trotuar până în apropierea uneia dintre intrările în sediul Parlamentului, unde s-a izbit de un gard.

Şoferul a coborât de la volan şi s-a îndreptat în fugă spre intrarea în sediul Legislativului. Poliţiştii care păzeau incinta l-au oprit, moment în care bărbatul l-a înjunghiat pe unul dintre oamenii legii. Martorii au declarat că atacatorul a fost împuşcat în timp ce se pregătea să atace cu cuţitul încă un poliţist.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Incidentul este tratat drept un atac terorist, a anunţat Poliţia Metropolitană într-un mesaj de Twitter preluat de mass-media britanice.

"Tratăm incidentul drept un atac terorist până la momentul când vom avea mai multe informaţii", a precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.