Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul cutremurului din China a crescut la 23 de morți și 493 de răniți

viituri, china

Bilanţul seismului cu magnitudinea 6,5 care a afectat marţi provincia chineză Sichuan a crescut la 23 de morţi după descoperirea a încă trei corpuri neînsufleţite, potrivit cifrelor oficiale difuzate vineri de către autorităţi, relatează AFP. 

Bilanţul dat publicităţii joi indica 20 de morţi, însă echipele de salvare care au continuat să caute victime şi supravieţuitori şi au găsit corpurile celor trei persoane într-un autocar răsturnat într-o vale, după cum a indicat un responsabil din cadrul districtului Aba unde a fost localizat epicentrul seismului. 

493 de persoane au fost rănite în urma cutremurului, dintre care 45 se află în stare gravă, conform celui mai recent bilanţ. 

Cutremurul de pământ cu magnitudinea de 6,5 grade, conform Institutul american de geofizică USGS, s-a produs într-o zonă de înaltă altitudine şi cu acces dificil de pe platoul tibetan, unde se află rezervaţia de la Jiuzhaigou - unul dintre parcurile naturale cele mai populare din întreaga ţară, cunoscut pentru frumuseţea lacurilor sale şi foarte frecventat în timpul verii, inclus în patrimoniul UNESCO. 

Circa 50.000 de persoane, dintre care marea majoritate turişti, au fost evacuate din zona sinistrată, conform agenţiei de stat Xinhua. 

Evenimentul de marţi a reaprins în memoria localnicilor amintirea traumatizantă a cutremurului cu magnitudinea 8 care a avut loc în aceeaşi regiune în anul 2008, în urma căruia 87.000 de persoane au fost declarate decedate sau dispărute, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.