Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ OFICIAL, la 5 luni de la tragedia din Londra: 71 de morţi în urma incendiului violent de la Grenfell Tower - VIDEO

incendiu londra

Bilanţul definitiv al incendiului de la Grenfell Tower, în noaptea de 13 spre 14 iunie, la Londra, este de 71 de morţi - inclusiv un copil născut mort -, a anunţat joi poliţia britanică, după cinci luni de anchetă şi cerectări, relatează News.ro, citând AFP şi The Associated Press.

Citeşte şi: Fost ministru al Justiţiei, dezvăluiri despre şedinţa EXPLOZIVĂ a PSD. Ce subiecte sunt pe masa discuţiilor

Bilanţul era estimat până acum la 80 de morţi, însă investigaţiile au stabilit că unele persoane date dispărute au fost numărate de mai multe ori şi că altele nu se aflau în blocul turn în noaptea dramei.

Escroci au anunţat, de asemenea, false victime în rândul rudelor lor, cu scopul de a obţine indemnizaţii.

Turnul de locuinţe sociale cu 24 de etaje a fost distrus de un incendiu care a izbucnit în acea noapte într-un apartament.

Poliţia a stabilit că focul a pornit de la un frigider defect şi că plăcile cu care era izolat imobilul nu corespundeau normelor în vigoare.

Poliţia Metropolitană a precizat că ultimele două victime au fost identificate săptămâna aceasta şi s-a declarat convinsă că nu mai sunt alte persoane dispărute, relatează The Associated Press.

În total, 223 de persoane au scăpat cu viaţă din incendiu, a precizat poliţia.

Foşti locuitori ai turnului şi-au exprimat în mai multe rânduri nemulţmirea faţă de timpul prea îndelungat necesar identificării victimelor şi stabilirii bilanţului definitiv.

Temperaturile extreme din apartamentele incediate au transformat identificarea victimelor într-o provocare, au subliniat autorităţile.

Echipe speciale de poliţie, antropoligi criminalişti, arheologi şi experţi în stomatologie ”au împins limitele a ceea ce era ştiinţific posibil în identificarea oamenilor”, a declarat joi comandantul poliţiei Stuart Cundy.

”După ce incendiul a fost în sfârşit stins, eu am intrat în Grenfell Tower şi am fost cu adevărat îngrijorat, văzând intensitatea şi durata incendiului, că nu aveam să putem să-i găsim, să-i recuperăm şi apoi să-i identificăm pe toţi cei care au murit”, a spus el.

”Ştiu că fiecare membru al echipei a făcut absolut tot ceea ce a putut pentru a face acest lucru posibil”, a dat el asigurări.

Poliţia a anunţat că intenţionează să formuleze acuzaţii de omucidere involuntară săvârşită de întreprinderi şi persoane în legătură cu incendiul.

O procedură judiciară a fost lansată cu scopul de a se stabili cum un incendiu redus s-a putut răspândi atât de rapid, devenind cel mai sângeros sinistru înregistrat în Marea Britanie în ultimele decenii.

Citeşte şi: Partidul lui Ponta se 'aliază' cu PNL şi cere revocarea lui Tăriceanu şi Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.