Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul atentatelor din Homs a crescut la 42 de morţi. Un apropiat al lui Assd a fost ucis

homs

Atentatele sinucigaşe împotriva a două instituţii de securitate ale autorităţilor siriene din Homs, oraş controlat de regim, s-au soldat sâmbătă cu 42 de morţi din rândul reprezentanţilor serviciilor de informaţii, potrivit unui nou bilanţ al Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), potrivit AFP, EFE şi Reuters, relatează agerpres.

"Au existat cel puţin şase atacatori şi mai mulţi dintre ei s-au aruncat în aer lângă sediile Securităţii de Stat şi Serviciului de informaţii al armatei" din acest oraş (situat în centrul Siriei), a indicat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO. 

Şeful serviciului de informaţii militare din Homs şi-a pierdut viaţa în seria de atentate sinucigaşe care a lovit sâmbătă două sedii ale instituţiilor de securitate ale statului, a anunţat televiziunea oficială siriană. 

"Şeful filialei informaţiilor militare (din Homs), generalul Hassan Daboul a murit în atentatele teroriste sinucigaşe care au vizat două sedii ale Securităţii din Homs şi care au fost comise de şase atacatori sinucigaşi", a indicat canalul de televiziune citat de AFP. "Unul dintre atacatorii sinucigaşi l-a vizat pe generalul martir", a mai adăugat acesta. 

Generalul Hassan Daaboul era un apropiat al preşedintelui Bashar al-Assad şi una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale serviciilor de informaţii siriene. 

Potrivit OSDO, trei atacatori kamikaze s-au aruncat în aer în apropiere de sediul Serviciului de informaţii al armatei. Ultimul vizat a fost generalul Daaboul, chiar în momentul când venise la birou să întrebe despre situaţie. "Sunt cele mai îndrăzneţe atacuri comise la Homs", a remarcat directorul OSDO.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.