Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilantul penalilor din Justitie: Peste 100 de magistrati condamnati

justitie

Cazul de coruptie al Alinei Bica, proaspata demisionara din functia de sefa a DIICOT, aduce din nou in atentia publica problema corutpiei din Justitie. Un bilant indica faptul ca in ultimii 10 ani peste 100 de magistrati au fost condamnati pentru fapte de coruptie. Acestia sunt fie judecatori sau procurori acuzati si condamnati fie pentru luare de mita, fie pentru trafic de influenta sau abuz in serviciu.

Carierele acestor magistrati au luat sfarsit fie ca au fost condamnati la inchisoare cu suspendare sau cu executare. Iar numarul cazurilor de coruptie in randul magistratilor solutionate de procurori a crescut in ultimii ani. Daca intre 2005 si 2012 au fost condamnati peste 50 de judecatori si procurori, doar in 2013 au fost solutionate 25 de cazuri privind magistrati corupti, iar in prima jumatate a lui 2014 alti 20 de magistrati au fost condamnati.

Ingrijorator este ca inainte de a fi condamnati au soluţionat zeci de dosare, au eliberat ori au trimis după gratii sute de inculpaţi. Inevitabil, există voci care pun la îndoială acele decizii, iar ochii Occidentului, România a avut de suferit din cauza lor, informeaza digi24.ro.

Alte cazuri de coruptie in randul magistratilor sunt acum pe rolul instantelor. De notorietate este cazul judecatorului Stan Mustata care ar fi trebuit sa judece dosarul ICA al lui Dan Voiculescu. Iar acum pe lista magistratilor suspectati de coruptie a intrat si fosta sefa DIICOT Alina Bica. Ea este acuzată de abuz în serviciu, împreună cu alte persoane ar fi prejudiciat statul cu peste 60 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.