Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul provizoriu al cutremurului din Indonezia depăşeşte 100 de morţi

indonezia

Autorităţile indoneziene au anunţat joi un bilanţ provizoriu de peste o sută de morţi în urma cutremurului de 6,5 grade care s-a produs miercuri în provincia Aceh, în nordul insulei Sumatra, unde continuă căutările pentru găsirea de supravieţuitori sub dărâmături, relatează EFE. Într-o conferinţă de presă citată de ziarul Kompas, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Prevenire a Dezastrelor (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, a stabilit la 102 numărul morţilor şi la 616 pe cel al răniţilor, dintre care 136 sunt în stare gravă.

Majoritatea victimelor, 99, sunt din Pidie Jaya, situată la circa 120 de kilometri est de Banda Aceh, capitala provinciei, iar celelalte trei provin din localităţile Bireuen (2) şi Pidie (1). Sutopo a avertizat că numărul morţilor ar putea creşte pe măsură de avansează operaţiunile de căutare sub dărâmăturile numeroaselor clădiri prăbuşite. Cutremurul care a avut peste 12 replici, una dintre ele cu magnitudinea de 4,5 grade, a afectat 429 de locuinţe şi 257 de clădiri, inclusiv magazine, moschei, spitale şi şcoli, a subliniat BNPB într-un comunicat, conform Agerpres.

Regiunea seismică este aceeaşi în care în 2004 a avut loc un seism cu o intensitate între 9,1 şi 9,3 grade, care a format un amplu tsunami în Oceanul Indian, soldat cu moartea a peste 230.000 de persoane, majoritatea în Aceh, în peste zece ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.