Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biografia neromanțată a noului ministru al Transporturilor: probleme cu DNA și declarat incompatibil de ANI

Propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor este Felix Stroe, liderul PSD Constanța. Numele acestuia apare în dosarul fostului senator PSD, Cătălin Voicu, și a fost audiat la DNA în 2010. De asemenea, Stroe a fost declarat incompatibil de către DNA în anul 2015.

În presă s-a vehiculat faptul că Felix Stroe a fost ofițer de contrainformații, însă el neagă acest lucru. ”Nu am fost nici măcar o secundă ofițer de contrainformații sau ofițer de securitate”, spune Stroe.

În martie 2015, Agenția Națională de Integritate l-a declarat pe Stroe în incompatibilitate, deoarece a deţinut simultan funcţia de consilier local şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţier şi director general al SC RAJA SA. Social-democratul a atacat în instanță raportul ANI și, în prima instanță, la Curtea de Apel Constanța, a câștigat. Recursul se judecă încă.

În 2010, a fost audiat la DNA în dosarul de corupție al fostului senator PSD Cătălin Voicu. Stroe, director al RAJA Constanța, a refuzat să dea detalii despre calitatea în care a fost audiat, dar presa a făcut legătura cu o stenogramă din dosarul lui Cătălin Voicu, în care era transcrisă o discuție a acestuia cu alt senator PSD, Alexandru Mazăre (fratele ex-primarului Radu Mazăre).

„Alexandru Mazăre: Mai trebuia să vă zic de aia cu RAJA...

Cătălin Voicu: Da...

Alexandru Mazăre:... dar aia cred c-o rezolvăm acolo.

Cătălin Voicu: Stai bre, da nu fugim din România.

Alexandru Mazăre: Nu, mi-aţi spus că e în instanţă. M-aţi întrebat. Încă nu s-a rezolvat, nu s-a atribuit lucrarea, că n-am cum.

Cătălin Voicu: Nu contează, domne! Când iese, iese! Aia vor ei, aşteaptă...

Alexandru Mazăre: Dacă mă-nţepenesc...

Cătălin Voicu: Îmi spui dacă te înţepeneşti şi vorbim!

Alexandru Mazăre: Da, dacă e, am...

Cătălin Voicu: Putem merge cu ăla?

Alexandru Mazăre: Ce am vorbit cu ăla la telefon, mi-a zis că-i pe calea bună”.

Presa a mai scris că principalul beneficiar al contractelor RAJA Constanța ar fi fost un SRL din Murfatlar, controlat de un off-shore din Cipru asociat cu Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky. Cu toate acestea, la momentul instalării la șefia PSD Constanța, din postura de unic candidat, Stroe încerca să se delimiteze public de Mazăre și Constantinescu. „Ne facem propria noastră politică. Personal, mă delimitez de orice a fost PSD înainte de 29 iunie 2015 (data la care a ajuns la șefia PSD Constanța - n.r.). Cei care au rămas în conducerea organizaţiei, să se delimiteze şi ei. Şi cine a fost prea aproape de Mazăre, dacă nu sunt în stare să se separe, treaba lor. Vor pleca singuri. Oricum vor dispărea mulţi”, declara Stroe.

Despre DNA, spunea, în noiembrie 2015: „DNA joacă un rol extraordinar. Chiar sunt câteodată mâhnit când se afirmă ca nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește lupta anticorupție. Dacă nici în România DNA nu a punctat în lupta anticorupție, să ne bată Dumnezeu. Și cred că e nevoie în continuare, încă 25 de ani, de DNA. După 25 de ani mai vedem ce-o mai fi, dar eu am zis 25, n-am zis doi. Da, susțin DNA. Total, total, total”.

Viața și opera

Stroe a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în 1978, iar între 1978 și 1991 a fost ofițer în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani, comandant de nave de război. Între 1985 şi 1987 a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti. Între 2000 şi 2003, a fost viceprimar al municipiului Constanţa, iar între 2000 şi 2013, consilier în cadrul Consiliului Local Constanţa.

În 2010, a fost numit cetățean de onoare al Municipiului Constanța, de către primarul de atunci, Radu Mazăre, „pentru meritele sale deosebite și implicarea în dezvoltarea și modernizarea Municipiului Constanța”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.